Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího u animáku než mizerný příběh, nic moc animace a nepříliš zajímavé(sympatické) postavy??..Těžko Ale ať jen nekritizuju, scénka ve které Lian-Chua (ten silák, co rád plete a chtěl by mít farmu a chovat na ní ovečky) zachránil Zoe před povedenými „elektrickými“ dráčky byla opravdu vyvedená, ucházející byli i ostatní draci („netopýří“ drak, drak „kostra“) když už nic, byli alespoň originální.. A rozhodně povedená byla hudba. Co mi na Lovcích draků vadilo nejvíce, že jsem si připadal, že než film sleduju počítačovou hru(animace mi vážně nesedla). Tento animák nikomu nedoporučím, ale ani od něj nikoho neodradím, člověk si na něj musí názor udělat sám.. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Dávám sice 4*, ale jsou úplně jiné než u většiny ostatních filmů. Nechápu, proč tu všichni nadávají na animaci… Je sice trochu otravné, jak to obří tělo nesou nožičky silné jako pletací jehlice, ovšem i to má své kouzlo. Lehká pochmurnost levitujícího postapokalypticky laděného světa elegantně kontrastuje s šílenými charaktery postav - včetně naprosto zbytečného rádobypsa, kterého jsem toužila poslat do nejbližší čínské restaurace od první chvíle, co promluvil. Naopak draci byli celkově výborní a hudba krásná. Naivní a přeslazený konec mi připomíná fiktivní svět ze sci-fi románu Nanečisto od mého oblíbeného ruského spisovatele Sergeje Lukjaněnka. Tento svět se jmenoval Nirvána a ve vzduchu tam bylo obsaženo určité procento rajského plynu, takže se všechno zdálo krásňoučké a roztomiloučké, travička byla zeleňoučká a ti maličcí bělouncí králíčci přímo vybízeli k pomazlinkování… Tfuj. Je to zkrátka úplně stejné jako jiné průměrné animáky, ale těžko bych našla nějaký, který je zároveň tak jiný. Mně se to prostě líbilo. 75% ()

Reklama

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci animovaných filmů to mají v současné době těžké. S příchodem 3D grafiky a jejím uplatněním na poli animovaných filmů se na jedné straně tvůrcům otevřeli nové možnosti v procesu tvorby a i když to mnohým na první pohled nemusí být zřejmé, také tento proces výrazně zjednodušil (pozn. to je např. důvod, proč se v současné době využívá 3D technologie i ve 2D animovaných filmech - příkladem budiž Simpsonovi ve filmu a použití 3D modelů pro vykreslení perspektivy při Bártově jízdě na skateboardu ulicemi Springfieldu). Na straně druhé se ale výrazně prodražil proces samotné výroby, jelikož už si rozhodně nevystačíte s partou animátorů a hromadou pastelek, popřípadě s pár tablety a nějakým tým sériovým PC. Nárůst výrobních nákladů se pak mnoho tvůrců rozhodlo řešit tak, že se snaží film zacílit na všechny věkové skupiny, aby si zajistili prodej jak u dětí, tak u dospělých. Ve většině případů tento postup nicméně končí blamáží (viz český pokus Kozí příběh). Druhou možností je úzká profilace na jednu věkovou skupinu. V tomto případě jsou jí ve většině případů děti a sem bych koneckonců zařadil také tento film. A to je také důvod nízkého hodnocení. Věková skupina je nastavena až příliš nízko. Nutno ovšem podotknout, že to není problém filmu, ale problém pro mě, jako potenciálního hodnotitele. Začátek filmu je velmi slibný. Velmi hezký design prostředí a postav na pomezí pixarovské uhlazenosti a Burtonových ostře řezaných rysů z Corpse Bride. V okamžiku prvního dialogu (v tomto případě monologu) vám nicméně dojde, že opravdu nebudete cílová skupina. V deseti letech bych tento film hodnotil jistojistě jinak a tudíž je mé současné hodnocení spíše poplatné věku. Bohužel teda. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem chtěl dát víc. Slušná i když trochu netradiční animace, ucházející děj, sem tam nějaká ta hláška nebo nějakej vtípek. Líbil se mi i kontrast mezi pohádkově dětským a hororově strašidelným světem. K dobru dávám i pěkné zpracování draků, obzvlášť toho posledního... Ale tááák lacinej konec jsem vážně nečekal. A ti létající králící, to už bylo vážně moc. 55% ()

Yohnass 

všechny recenze uživatele

Hodně bídný animák. Za ztvárnění kostlivého draka půl hvězdy. Jinak velice podprůměrná animace. Příběh se mi zdál velice předvídatelný, až skoro zřejmý. Při sledování jsem vícekrát téměř usnul, než jsem se zasmál. Avšak pár vtípků na mě zapůsobilo. Za ně další půl-hvězda. "A 2 půl-hvězdy a noční přirážka.. to dělá..." ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama