Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (564)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má v sobě náboj a není to jen tím, že nejvýraznějším zpestřením, jinak poslední dobou unylých pohádek, je sexy čertice Muribana v podání Alžbety Stankové. Ani ostatní herecké party nejsou k zahození a to navzdory tomu, že jsem dvojici Mádl-Voříšková moc nevěřil jejich zamilovanost a jejich postavy byly poměrně upozaděné. Tahle pohádka vlastně ani není klasickým soubojem dobra a zla, je to spíše veselá taškařice, která se ani nebere moc vážně a dokáže diváka bavit. Scény v pekle jsou skvostné, scény mimo něj už jsou horší, ale herci si nevedou špatně, nejlépe svou roli vystihuje Stanková, bavil mě i Blažek, na druhé straně Lucifer Martina Stránského nedosahuje takové démoničnosti, jaké by si zasloužil, ale dalo se to přežít, a navíc tahle pohádka je povedenější a sympatičtější, než některé Troškovy pohádkové opusy, ačkoliv je mírně přeplácaná a dějově neučesaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,010,000║ Žiadna sláva asi som čakal moc a nedostal som absolútne nič, nulový dej, suché dialógy, prípadne nezrozumiteľné, až tichunké, Voríškova akási zachrípnutá, Mádl úplne prehráva vo svojej úlohe,... /15%/ ()

Reklama

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak z těch "nových" pohádek je to určitě jedna z těch povedenějších a to hlavně díky hereckému obsazení, kdy například výkony Jiřího Mádla s Terezou Voříškovou se mně hodně líbily. Ale i samotné zpracování pohádky, děj, kulisy - to vše dopadlo lépe než jsem čekal. A abych nezapoměl, čertice - Luciferova nevěsta, to bylo docela příjemné překvapení. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Spolu s Andělem páně jde o nejkvalitnější českou filmovou pohádku posledního desetiletí. Což vzhledem k mizerné pohádkové produkci naší filmové tvorby není zas až taková výhra. Anděl páně má poněkud lepší dialogy, ale Peklo s princeznou vypadá filmověji než jeho konkurent, který se hodí spíš na televizní obrazovky. Chybí sice ten trapně uslintaný a užvatlaný rozměr Troškových filmů, ale Šmídmajerův snímek trpí celkovou nedotažností. Chtělo to víc zapracovat na dialozích i na scénáři, chtělo to o pár milionů vyšší rozpočet, který by umožnil obsadit kvalitní herce i do štěků, zlepšil výpravu a nabídl divákovi pár kvalitních triků. Osobně jsem měl problém i s Jirkou Mádlem. Uznávám, že má nesporné přednosti pro určitou věkovou skupinu a jisté pohlaví, ale v roli prince mi neseděl. Honzu Skopečka a Petra Nárožného uznávám jako vynikající herce, ale oba jsou bohužel už za zenitem a pokud např. Nárožný před dvaceti lety pohádku táhl, dnes se spíše veze. Celkový dojem: 60 %. Na Pekle s princeznou se projevuje i tradiční neduh českých pohádek, tzn. absence skutečného zla, což oslabuje dramatický náboj. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická současná česká pohádka, tedy špatná. Přitom obsazení nevypadalo špatně a Mádl si svojí roli vyloženě užívá. Jenže tvůrci jakoby se nerozhodli pro jakou cílovku chtějí vlastně točit a tak nějak se pokouší zavděčit všem. To ale moc nefunguje, takže se dočkáme hodně nevtipného humoru. Navíc těch postav je tady až příliš a takovej vodník nebo někteří čerti tady byli vyloženě do počtu. Kromě Mádla tady se tady nikdo moc nepředvedl a Nárožný je například úplně mimo. Prostě další promarněná šance a velká nuda, což je docela škoda, protože tentokrát to vypadalo docela nadějně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Kostymérky připravily pro každého herce hned pět identických kostýmů, aby se mohli protagonisté rychlé převléknout do suchého a znovu se postavit před kameru. (hippyman)
  • Martin Stránský si vedle kováře zahrál také Lucifera. (M.B)
  • Po 39 natáčecích dnech a dvou měsících putování napříč celou republikou dospěla pohádka Peklo s princeznou ke své poslední klapce v pořadí 2960., a to v Dolském Mlýně v Českém Švýcarsku dne 29. 9. 2008. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno