Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl k filmu poměrně štědrý, ale v rámci svého nového úsporného programu jsem se po dnešní repríze rozhodl jednu hvězdičku ušetřit. Tento snímek totiž nedisponoval příliš propracovaným příběhem, děj nebyl nikterak strhující a bavil jsem se podstatně méně, než bych u takového hereckého obsazení očekával. Na druhou stranu je faktem, že jsem čas od času natrefil i na nějaký ten humorný moment a že Isla Fisher byla vždycky lahodnou potravou pro můj chlípný pohled, takže s klidem připouštím, že měla tahle záležitost i své nesporné klady. Jenže, když si odmyslím Islu Fisher, mám takový neodbytný pocit, že už si zítra ani nebudu pamatovat, o co ve filmu šlo, protože ve mně nezanechal žádný trvalejší dojem. Šlo v podstatě o takovou jednoduchou záležitost, u níž můžete úplně vypnout, a pokud netrpíte nějakou závislostí, vůbec u ní nebudete muset přemýšlet. Nechybělo mnoho a ponechal bych v hodnocení i třetí kousek, to by ale závěr nesměl sklouznout do patosu umocněného potleskem. / Poučení: Kreditní karty jsou jako skořápkáři; vypadá to, že dávají, ale nakonec zjistíš, že jsi byl za hejla. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Veľmi hriešny film s odzrkadlením stále sa rozrastajúceho problému severoatlantickej populácie. Pochybne sa vyvýjajúci scenár pôsobí trochu fádne, ale dobre napísané dialógy dodávajú aspoň minimálnu zábavu skrze veľmi milej dvojice hercov Isly Fisher a Hugha Dancyho. Elitné obsadenie vedlaších postáv priam šokuje. John Lithgow so svojimi troma výstupmi má väčšiu energiu, ako celý projekt dokopy :D Ale to bude asi tou štvrtou sériou Dextra ;) ()

Reklama

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Oslava povrchnej debility súčasnej spoločnosti a zároveň rádoby morálna sonda typu láska víťazí a úprimnosť nado všetko a blá blá blá... Striedavo ma zachvacoval smútok či sa mi chcelo zvracať. Akože jedna skurvená handra za 9000 korún? Akékoľvek šaty za dvadsať litrov? Tak dobre, raz a navždy drahé dámy a slečny- to podstatné je osobnosť a inteligencia, pokiaľ abstinuje jedno či druhé nebude to lepšie ani v predražených handrách. Keď ste tak tupé, že to dajme tomu v dvadsiatich neviete, zalezte do diery a ušetrite ostatných toho utrpenia kontaktu s vašou okúzľujúcou osobnosťou. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

"They said I was a valued customer. Now they send me hate mail." Jsou filmy, na které můžu prostě koukat pořád a zas a znova a nikdy se mi nezprotiví, jako je tenhle. Další romantická komedie, řeknete si. Ano, ale proč ne, když je to tak příjemný film? Výborná Isla Fisher, okouzlující Hugh Dancy, Kristin Scott Thomas se skvělým francouzským přízvukem, vtipy, které jsou povětšinou vtipné, romantika, která není přitažená za vlasy - já mám vše, co potřebuju, abych si tuhle romantickou komedii vychutnala. A navíc to člověka donutí zamyslet se nad tím, jestli vážně nekupuje příliš mnoho věcí, které vlastně nepotřebuje. A takhle nízké hodnocení si tenhle film opravdu nezaslouží. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

The Devil wears Prada bylo o něco říznější a kvalitnější, a přestože Confessions of a shopaholic není nejhorší, není zde žádná kvalitní herečka, která by film vyzvedla nahoru. Několik střípků bylo docela vtipných, ale po delším čase od zhlédnutí se mi vše rozleželo v hlavě a musím s hodnocením níž, než jsem plánoval. Bylo to příjemně blboučké - to však z filmu nedělá kvalitní podívanou. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama