Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (341)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když na Slunci nechám shořet tunu trávy, budou všichni na celým světe zfetovaný ? Docela jsem se bavil, nemám rád " sexuální úchylný scény " ,ale když je v tomto filmu budu ignorovat, tak jsem se docela nasmál. A když zapomenete na to imaginární prostředí, tak je to docela zábava. Dinosauři jsou povedení a vůbec nevypadají uměle jako třeba ve filmu http://www.csfd.cz/film/261246-land-that-time-forgot-the/ Sice někdy Dr. Marshalle moc mluví, ale to se dá překonat. Je zde pár povedených scén a jako příklad bych vyzvednul tu s tím " uvařeným " krabem. Věda nezná slitování, ten film za moc nestojí, ale zase bych ho tak moc neodsuzoval. A i když jsem četl spíše záporné ohlasy, přesto jsem se vydal do světa dinosaurů, opolidí, Sleestaků, do světa v prostoru i čase, do skutečné Země ztracených. Jo, a když přežijete titulky bude i malé překvapení. Hudbu dělal Michael Giacchino a použil i píseň Boba Dylana All along the Watchtower http://www.youtube.com/watch?v=jkok1Z4WJuY nebo song Summer breeze od Seals & Crafts. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

American critics can suck it! Príjemné prekvapenie a nábeh na "guilty pleasure" tohto leta. Solídne zábavný Ferrell, neotravná Báthoryčka, posuchší McBride a jeden nadržaný neandrtálec vo filme, ktorý je natoľko bizarný a celkovo iný, že je vlastne sympatický a väčšinou veľmi zábavný. Mnoho ľudí bude zrejme zaskočených "polystyrénovými dekoráciami a zastaralými maskami", ale je to evidentne zámerný odkaz na pôvodný seriál a film vďaka tomu vyzerá naozaj originálne. Navyše, záverečná bitka s tyranosaurom naznačuje, že na triky bolo naozaj dosť peňazí. Scény ako "komár" či "vzdávam to a strkám si ruku do nohavíc" sú proste hilarious. Rozhodne to ale nie je film, ktorý by som servíroval bežnému česko-slovenskému publiku - už len preto, že má totálne nevyjasnené cieľové publikum (film, v ktorom Ferrell opičiemu sokovi zreteľne artikuluje "fuck you", asi nie je veľmi vhodný pre dinosaurami posadnuté decká). Toto je záležitosť pre fajnšmekrov. ;-) 7/10 ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávek a plakátu si říkáte, že to bude další bláznivá prehistorická jízda. Ale není. Film je sice podobně hloupý a víceméně nezáživný jako třeba Journey to the Center of the Earth, ten je na tom ale o něco lépe díky jménu Brendan Fraser. Máme tu alternativní vesmír v podobě jakéhosi pravěku, do toho dinosaury, ještěry s krystaly ovládající vesmír (kapitán Kirk a jeho známý zelený kamarád by jistě mohli závidět), chlupaté mluvící opičky a teď samozřejmě očekáváte ty naše hlavní postavičky v podobě Homo sapiens. Jak ale film plyne, začnou se opakovat scény nebo sexuální narážky, ve kterých se naši milý Homo sapiens mění i na homosexuály. Vůbec jsem to nečekal, ale bát se nemusíte, spousta diváků je přehlídne a zbytek snímku se nese v čistě romantickém a heterosexuálním duchu o záchraně Země, respektive vesmíru. Land of the Lost je místo, ve kterém bych se opravdu nechtěl ztratit a to ne díky tomu, že by mě mohl slupnout kdejaký T-Rex, ale spíše proto, že bych tam asi umřel nudou a jak říká Zdeněk Pohlreich: "Tohle je prostě průser." (3/10) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popisek a účast Ferrella hlásali dobrodržnou švandu. Výsledek hlása přeplácanou kravinu. Začátek se ještě dá unést a skýta vtipné momenty. Hlavně Ferrellův tupý vědec je v začátku zábavný. V okamžiku vpádu do země ztracených se ztratí nejen hrdinové, ale i rozum a něco jako logika nemluvě o humoru. Ten se sestává z Ferrellovo neustálého pitomečkování, padání anebo lití kýble moči. Žhavé magma se dá lehko projit v botech, dinosaur co má spadeno na Ferrella měl jen ucpaná střeva,doktorka co umí zcela neznámý jazyk lidoopů a nemluvě o ještero lidech, kde jen jeden je obdařen inteligencí a tunikou. Být mi 10 let a být na tripu tak mi to je jedno. Jenže co minuta to se Ferrell pitvořil a jako koruna tomu byla dodána v rádoby poučných dialozích v průběhu akcí "Já tu zustanu. Vím kam konečně zapadnu." Nemohu si pomoct, ale po 20 minutách jsem už jen očekával konec a nezachraníto ani vcelku ucházející triky. Vše je totiž klišoidní až hanba. Zloduch chce přistroj hrdinů >zloduch chystá ovládnutí světa>hrdinové vše vyřeší bez mrknutí oka. Pohádka, která ztratila mozek: Land of the Lost Brains. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Recept na vysoce alkoholický koktejl s názvem "Země ztracených": Do sklenice nalejete 3 deci Jurských parků, přidáte dvě deci Cesty do středu země, nasypete 50 gramů 2001: Vesmírné odysey, vložíte dva kousky omytého Stopařova průvodce po galaxii, dochutíte špetkou Pravěku útočí, zamícháte, doplníte pár kostek Doby ledové, vložíte brčko a můžete konzumovat! A pokud vám z té směsice nebude tak blbě, jako mně, klidně si dejte nášup! Mně ale jedna dávka stačila... BTW. Cca 15. minuta filmu - na obloze máme jeden obří Měsíc. Uběhne 10 minut děje a hle - již se zde skví dva měsíční srpky. A stačí pouze čtvrthodinka, abychom spatřili v plné kráse celé trio Měsíců. Buď je tam na obloze nějaký grupáč a Měsíce se tam množí rychle jako krysy, anebo si tvůrci nechali pootevřená zadní vrátka pro případné pokračování s pracovním názvem "O dvanácti měsíčkách". BTW. č. 2 (SPOILER) Scéna v TV studiu -> střih s titulkem "O tři roky později" -> hromada velmi "zajímavého" děje -> další scéna ve studiu a v ní se dozvíme, že "uběhl rok od poslední návštěvy studia"... Fakt KOMEDIE. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)
  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama