Reklama

Reklama

Rande na jednu noc

  • USA Nick and Norah's Infinite Playlist (více)
Trailer

VOD (1)

Na newyorské ulice padla noc a dvě osamělá srdce v ní hledají maják, který by jim ukázal kudy se vydat dál. Už brzy pochopí, že štěstí často může ležet mnohem blíž, než jsme si ochotní připustit.  Na počátku této úsměvné romantické komedie stojí dva mladí lidé, obyčejný kluk - basák z nic moc kapely a tuze dobře situovaná dcera majitele prestižního nahrávacího studia, a popravdě je nepojí vlastně vůbec nic. Snad jen to, že mají podobný vkus na písničky. Oba si právě prošli bolavými rozchody, jejich srdce jsou opuštěná a uzavřená před světem. Přesto ale občas stačí jediná noc, aby se z mraky poseté oblohy nad New Yorkem vyklubalo slunce a vše kolem najednou začalo být krásnější než kdykoli dřív. A právě to ostýchavý Nick a sebejistá, nedůvěřivá, otázkami překypující Norah tuto noc zažijí, když hledají tajný koncert oblíbené nezávislé „indie“ kapely. Natolik zvláštní pár Manhattan možná ještě neviděl. Ale co. Láska má miliony podob. V hlavních rolích Michael Cera, známý především díky populárnímu snímku Juno, a půvabná Kat Denningsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (279)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přál jsem si znovu poznat kouzlo několika málo společných chvil, které by mi připomnělo zážitky strávené s Lost in Translation nebo Before Sunrise. Bohužel jsem ale dostal negativní aspekty jiných melancholických děl. Hlavní hrdina si vědomě šlape po štěstí, snaživě zahání šance a ani ty méně žádoucí požitky neumí uchopit (viz Last Kiss) a v Cerově podání je navíc až divácky nepříjemně váhavý (viz Juno). Za dané situace jsem se přistihl, jak sám sobě přiznávám, že bych se nechal znovu obalamutit bývalou potvorou, než abych prožíval pochybná dobrodružství s někým, kdo za to možná ani nestojí. Možná je to první známka cynizmu, ale budu doufat, že pouze první náznak životní pragmatičnosti. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Based on...to ma dostane. Filmy, ktoré majú v úvodných titulkách niečo podobné, sú vždy mnou pozorne sledované. A ak sa dielko podarí, dostanú troška % naviac. Rande na jednu noc, je jeden pekný zrozumiteľný film o jednej noci, ktorý zaujme v každej svojej časti. Hlavné postavy pôsobia veľmi príjemne, rovnako ako aj všetky zmätky, ktoré sa stanú pri ich stretnutí. soundtrack je veľmi dobrý, jediné čo mne osobne vadí, je preloženie názvu. Názov filmu v sebe zvyčajne nesie už počiatok filmu, to tajomno, ktoré vás prinúti film si zapnúť. Názov Nick and Norah s infinite playlist, toto tajomno obsahuje ale rande na jednu noc, nie. 80% ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

On, ona, jedna noc v New Yorku a láááska... Úplně obyčejný příběh jedné noci, kdy Nick (přirozený Michael Cera), který vystupuje v klubu se svojí kapelou, náhodou potká Norah (Kat Dennings) a po počáteční averzi se začíná rodit cosi, čemu se říká láska...Oba zjistí, že mají stejný hudební vkus a tak hledání tajného koncertu oblíbené skupiny 'Where's Fluffy?' může začít. Mohla by to být další z tuctových komedií nejenom pro -náctileté, ale není. To co ji odlišuje ode všeho je takový krásný pocit, který budete po celou dobu sledování mít a čím víc se bude blížit konec, tím možná víc budete naměkko..Krátká stopáž, která klidně mohla být nejenom díky pečlivě vybranému soundtracku klidně delší, uběhne díky cestování nočním New Yorkem převážně ve žlutém Yugu velice rychle. Michael Cera po typově stejných rolích (Superbad, Juno) září i tady v roli nesmělého kluka odvedle. Románovou předlohu dvojice autorů Rachel Cohn a David Levithan neznám, ale troufám si říct že vznikl film, který čtenářský zážitek z knihy i díky hudební složce značně rozšiřuje...P.S. Noční návštěva věhlasného nahrávacího studia "Electric Lady Studios ", které v roce 1970 založil Jimi Hendrix je zážitkem. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná, romantická jízda nočním New Yorkem. Komediální situace nejsou kýčovitě křečovité a celkově film i se svým romantickým pozlátkem neleze nijak na nervy, jako plno dalších podobných filmů. Vše tu jede tak nějak v pohodě, nenuceně dál. Nakonec nám film ukáže, že láska je občas tam, kde bychom jí hledat měli, než tam kde jí hledat chceme. Občas jsem se ale divil nad tím, že vlastně hezčí a přitažlivější Norah (Kat Denningsová) je tu stavěna do role méně atraktivnější, než Nickova bývalka - dle mého je to přesně obráceně, ale je to jen otázka vkusu :-D ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Byla to prostě paráda, herecký obsazení dokonalý, nikdo nerušil, naopak ze všech jsem byla nadšená, nejvíc z Michaela, ten je prostě báječnej. Tohle je tak krásně milý a pravdivý, aniž by tu byly nějaký trapný srdceryvný klišé. Z romantických komedií se mi většinou zvedá kufr, ale tohle má tak osobitý kouzlo, že mě dostalo a já se culila jak slabomyslnec. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • V traileru je ukázána alternativní scéna z klubu, kdy se Nick a Norah poprvé políbí. Když příjde Tris a zeptá se odkud se znají, tak jí Nick odpoví, že mají stejného zubaře. Ve filmu na tuto otázku odpoví Norah. (Huntelaar)
  • Nahrávací studio "Electric Lady Studios" založil v roce 1970 Jimi Hendrix (FilmFan24)
  • Nickovo (Michael Cera) auto je Yugo GV z roku 1986 vyrobené v Srbsku. (sWONDER)

Související novinky

Reklama

Reklama