Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ono je pěkné, když tvůrci obsadí do filmu tolik známých tváří – hlavně když na ně mají prachy a doufají, že jim to vydělá prašulky rychle zpátky – jenomže když příběh i finální zpracování stojí víceméně za hovno, tak z „hovna bič neupleteš“…a nakonec proděláš. Což se taky stalo. Naprosto promarněný potenciál – za celý film jsem narazil asi na tři – čtyři zajímavé scény (pasáže), zbytek naprosto o ničem (dva slušné pěstní souboje, dvojité zabití v lese, samotné finále + ta bouračka na začátku). Jinak jen tuna nudných dialogů, doslova slimáčí tempo mě uspávalo. No a jediná postava, která stála za větší pozornost, byl ultra zmrd Woody Harrelson…50% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To je jak z klasické ruské hry: na zásadní výstřel si musí divák počkat až do konce, pokud předtím přežije převážně mučivou suchopárnost. Źánrovkou o pomstě je film až v závěru, předtím jen vykresluje chudé prostředí a dva bratry - jednoho srovnaného, druhého nevyrovnaného. Vykreslení se děje za pomoci dlouhých záběrů, kde se nic neděje. Někdo sedí, někdo stojí, občas se sejdou členové dělnické rodiny, občas se jde do hospody, kecá se s kámošem, co má prsty v nelegálních zápasech.... Pak je tam pár zápasů a představení hlavního záporáka, který pochází z vidláků z hor, kde se všichni už po generace kříží mezi sebou, takže je to tam psychopatický dement jeden vedle druhého. To vše podbarvuje hudba drnkající furt dokola - jako by tvůrci zkopírovali nahrávku, kterou Američané mučí vězně podezřelé z terorismu. SHRNUTÍ: Nikdy si nic nezačínej z vidláky. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné drama s nadprůměrnou scénografií. Děj se přesouvá mezi bezútěšným, industriálním prostředím dělnických čtvrtí, dýmajících i opuštěných fabrik a ještě zoufalejšími vesničkami přívěsů a lepenkových barabizen obydlených nejnižší incestní sortou rednecků. Vynikající, téměř postapokalyptickou atmosféru jako z The Road bohužel kazí silně nevyrovnaný scénář postrádající rytmus a gradaci - rozpačitý závěr je už jen ranou z milosti. Tohle mohlo být mnohem, mnohem lepší. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Má to silnou a uvěřitelnou atmosféru zapadákova, kde toho kromě ocelárny moc není. Život je chudý, jednotvárný a není moc cest, jak to změnit. A jestli jo, tak ne k lepšímu. Samotný příběh je jednoduchý, není tu moc co řešit nebo vyšetřovat. A to je vlastně ten hlavní problém. Plus to, že se hlavní záporák chová naprosto nesmyslně a nelogicky. Neříkám, že násilnický šéf gangu občas něco neudělá... ale proč by vraždil dlužníka, který postupně splácí? Proč by měl zcela nesmyslně někam vyrazit v noci? Proč by měl zabíjet barmana, když z toho nic nemá? A právě tahle nelogičnost a trochu utahanost jsou důvody, proč nad tři hvězdy nepůjdu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama