Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénář přitažený za vlasy k takovým filmům patří, ale tohle bylo už trochu moc. Snaha tvůrce vzbudit v divákovi všeliké emoční reakce se pak u mne naprosto míjí účinkem. A Perrineau je navíc se svou postavou a slušňáckým xichtíkem třídního premianta v roli sadistického bachaře-ranaře spíše komický. Na druhou stranu na nízkorozpočtový snímek to bylo vcelku ucházející. Chtěl jsem dát za tři, ovšem scéna s Porterovým mírně retardovaným synkem nesoucím v náručí tatínkovo prádlo zpátky domů k uslzené mamince mě hodně znechutila, na podobný slizký pathos jsem nadmíru alergický. Takže dvě a po použití šup do koše. Jo a musím popravdě přiznat, že až ze závěrečných titulků jsem zjistil, že v jedné z hlavních rolí účinkoval Val Kilmer, což mě nakonec aspoň trochu potěšilo, neboť mám podobná překvapení rád. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kuloároch sa povráva. Stephen "Frost" Dorff sa už nechváli len špicatými zubami a armádou krvilačných zrúd, ale aj tvrdými pästnými hánkami prostredníctvom ktorých si navracia odobraný "pocit čistoty". Val Kilmer si ma v roli kriminálnika/otca omotáva okolo prsta a opruz Harold Perrineau tlačí moje rozhorčenie na max... Drsná väzenská lahôdka, ktorá (už aj podľa privátnych štatistík) oslovuje primárne mužov oceňujúcich podnetnú prácu s motívom rasovej neznášanlivosti a nástojčivého procesu premeny slušného občana na nekompromisného bijca. "Felon" má zavádzajúcu príbehovú kostru, ktorej neuverí ani ôsmak na ZŠ, ale má tiež ten hrdý apel na spravodlivosť a to mu už rozumie každý chlap bez ohľadu na vek. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Zločince jsem se těšila především kvůli Stephenu Dorffovi a mému oblíbenému vězeňskému tématu. Val Kilmera nemám nijak v oblibě, ale jakmile se objevil na scéně, exceloval v každém záběru. Protřelý vězeňský veterán, obtloustlý, fůsatý a s brýlama. Dostal mě:) Půvabnou stránku v tomto drsném, chlapském prostředí zastává krásná Marisol Nichols. Zločinec ukazuje krutý, tvrdý a brutální portrét života v tom nechvalně proslulém vězení San Quentin. "Tak jo, ty ucho, budu hodnej veterán a naučím tě vězeňský politice." ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.1.2013, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2012) = - STEPHEN DORFF je najnedocenenejším hercom svojej generácie. A ten DVD obal odradil aj mňa (IDIOTI Z BONTONU ale aj ostatných distribučiek). Neprávom. V base sa s vami skrátka "srať" nebudú, takže na "scofieldovské pohádky" zabudnite. (2.1.2009) ()

oje 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedené a silné drama, kterému nemohu snad nic vytknout. Jednoduchý příběh, ale ve skvělém podání ukazuje, jak lehce se může život zvrátit. Strhující režie nenechala můj tep klesnout ani na minutu a nechala mě protrpět si společně s Dorffem. Skrze hlavního hrdinu poznáme, jak funguje vězeňská politika se zvrácenými pravidly bez citu a co může z člověka udělat pobyt za mřížemi. Chtě nechtě tu spořádaný hrdina zabředává hloubš a hloubš do hrůz kriminálu. Realistické a působivé zpracování příběhu, doplněno o další zajímavé postavy a jejich trápení, dává ve výsledku skvělý zážitek. Autentickou alternativou o životě za mřížemi je vydařená Cela 211. Alternativa: Celda 211, Animal Factory, Prophète, R, Lockdown, In Hell, Lock Up. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)
  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama