Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavný kľadas, ktorého prostredie donútilo ku zmene, sekundárna postava - 50 na 50 kladný/záporný charakter, stará škola, väzenský veterán + jasne očakávaný happy end. Tak trochu klišé, že? A klišé nemá predsa nikto rád. Čas od čas sa však zrodia i svetlé prípady, v ktorých je filmová predvídateľnosť a ne-originálnosť podružná, niekedy úplne nepodstatná. Andrenalínová jazda, kopa testosteronu, zákon džungle, zákon mužov, pre mužov a od mužov. Dodatočné ocenenie za najtvrdšieho "bad-ass" získava pán Danny Samsom! Gratulujeme! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář používá ošemetné výrazy pospojované do místy hodně uši-rvoucích vět, ale v tomto případě mi několik klišé nevadí. Důležitá je atmosféra. Nikdy jsem ve věznici nebyl (ještě aby ano), ale tahle představa mi je bližší než stupidní Vykoupení z věznice Shawshank. Ale obecně není Zločinec (2008) ničím víc než průměrným filmem "kriminální branže". ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne neľútostný, tvrdý a nemilosrdný snímok zobrazujúci väzenský život v tom najrealistickejšom možnom príbehu. Posledné, záverečné minúty mi išlo od napätia žily potrhať, záver je naozaj skvelo zvládnutý, no ani zvyšok filmu nezaostáva. Aj keď nie je príbeh vo svojej podstate žiadnou žiarivou hviezdou vo filmovom nebi, dokáže zaujať, strhnúť a citovo pritvrdiť tam, kde sa to od neho očakáva. Svojou podstatou mi v niečom pripomínal film 'American History X'. A keď to nebude téma, tak určite aspoň dokonalými hereckými výkonmi. Kilmer svojou umiernenou rolou exceloval, ale že Dorff zvládne náročné herecké prechody od otca k zbesilej väzenskej šelme, som naozaj nečakal. 85%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem, netuším jak věděla, že Felonu napálím kuli, dojem se nezměnil. Vadila mi trošku roztřesená kamera, jinak nic, naopak vše bylo podle mého gusta. Další z inteligentních pěkně nalajnovaných příběhů, který měl spád, nápad, akci a hloubku. Řešil se zde PROBLÉM a vše kolem něj bylo podáno v přesných dávkách a načasování - emoce, slova, akce, reakce, detaily a hudba k tomu, prostě paráda. Nešlo než naplno prožít první okamžiky Wadeova života v naprosto odlišné dimenzi, pro něj šokovém skoku do neznámé reality. K tomu Johnova rodinná tragédie, která se dá jedině chápat, jejich nenápadné sbližování, hledání nového smyslu života, prolínání jiných osudů a spoustu emocí přesně v okamžiku a podání, jak jsem očekávala. Závěr sílu a hloubku snímku ještě víc prohloubil, takže tleskám a smekám. "Dojem je realita. Rozhodl jsem se tu svoji vytvořit. Ostatní se rozhodli ji přijmout." Ave Hollywood!♥ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a opravdu surové vězenské prostředí. Takové podmínky by měli zavést v českých věznicích, aby kriminálníci věděli, že je čeká něco jiného než televize, válení se na posteli, čtení knížek a luštění křížovek. Pokud budou v ČR věznice na stejné úrovni jako hotely, tak se tam budou vrahové pořád rádi vracet. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • V jednom momente filmu John (Val Kilmer) spomína svoju dcéru. Hovorí, že teraz bude mať 27 rokov. Podľa jeho tetovania na jej ruke by však jej aktuálny vek bol 22 alebo 23 rokov. (Arsenal83)
  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)
  • Tetovania, ktoré nosí postava Val Kilmera, sú autentické, založené na výskume herca a režiséra Rica Romana Waugha. Návrhy odrážajú najmä prísne strážené väzenské tetovania, ktoré mali väzni v čase, keď bol film natočený. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama