Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kuloároch sa povráva. Stephen "Frost" Dorff sa už nechváli len špicatými zubami a armádou krvilačných zrúd, ale aj tvrdými pästnými hánkami prostredníctvom ktorých si navracia odobraný "pocit čistoty". Val Kilmer si ma v roli kriminálnika/otca omotáva okolo prsta a opruz Harold Perrineau tlačí moje rozhorčenie na max... Drsná väzenská lahôdka, ktorá (už aj podľa privátnych štatistík) oslovuje primárne mužov oceňujúcich podnetnú prácu s motívom rasovej neznášanlivosti a nástojčivého procesu premeny slušného občana na nekompromisného bijca. "Felon" má zavádzajúcu príbehovú kostru, ktorej neuverí ani ôsmak na ZŠ, ale má tiež ten hrdý apel na spravodlivosť a to mu už rozumie každý chlap bez ohľadu na vek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová bomba, která vás donutí nedýchat. Příběh je prostý. Hlavní je ale ta věznice. Vězení je v tomhle filmu prostě fakt nepříjemné, úplně cejtíte jak bolí a jak je to tam totálně na hovno a beznadějný. Herci tu jsou skvělí a Stephen Dorrf s oholenou hlavou vypadá fakt nebezpečně. Scénář je celkem jednoduchý, ale to neznamená že není chytrý. Třeba hlavní hajzl tu je ze začátku vylíčenej jako takovej ten dobrák. Doporučuju všema deseti. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Doposud nevýraznému americkému režiséru Ricu Romanu Waughovi se podařilo natočit patrně jedno z nejlepších vězeňských dramat, které více než dobře rozvíjí železná pravidla a zákonitosti tohoto osobitého filmového subžánru. Vězeňské snímky jsou zpravidla hodně sociálně kritické a ani Zločinec netvoří výjimku ve své reflexi toho, jak zkostnatělý je systém. Prostředí subordinace si přímo zakládá na uplatňování a projevech moci, od čehož je už jen krůček k jejímu zneužívání, prostředí věznice je pak živnou půdou bujení toho animálního v nás. Režisér umně použil rastr syrovosti (bez zbytečně naturalistických scén), přičemž stěžejní úlohu hraje tíživá atmosféra. Asi je to film především pro muže, jelikož vypráví příběh z mužského pohledu a využívá mužské vidění světa. Zobrazované americké státní vězení je zdánlivým anachronismem, jakoby se tu zastavil civilizační běh v dobách patriarchálně řízeného středověku, jediné právo je právo silnějšího a jedinec tu má jen pramalou šanci (přežít). Felon je skutečně silný film, který umně nastiňuje to málo, co udělá ze slušného člověka zločince... Jak dalece je celý snímek realistický, to patrně pro většinu z nás zůstane celý život jen hypotetickou otázkou... Podobné filmy: Cela 211, Brubaker, Věznice, Prorok, R, Vzpoura ve věznici Carandiru ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

"Felon? Co to jako je? Vždyť ten poster je lacinej. Vždyť to sestavení nemůže zachránit ani obtloustlý Kilmer! Tak to fakt nechci vidět..." Tohle byla moje reakce na Zločince. Vlastně lepší úsudek jsem si neudělal ani po tom, co dostávál samý velký hodnocení a pozitivní ohlasy. ALe po půl roce přišla mega krize a já se neměl na co dívat. Přes prsty jsem si pustil Felona a čekal, že po půl hodině se naštvu, vypnu ho a tím si poseru celej den. Ale ono ne! Z laciného béčka se vyklubalo svižné drama s vynikající strhující atmosférou, kerá vás nenechá na pokoji ani ještě několik minut po skončení! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem, netuším jak věděla, že Felonu napálím kuli, dojem se nezměnil. Vadila mi trošku roztřesená kamera, jinak nic, naopak vše bylo podle mého gusta. Další z inteligentních pěkně nalajnovaných příběhů, který měl spád, nápad, akci a hloubku. Řešil se zde PROBLÉM a vše kolem něj bylo podáno v přesných dávkách a načasování - emoce, slova, akce, reakce, detaily a hudba k tomu, prostě paráda. Nešlo než naplno prožít první okamžiky Wadeova života v naprosto odlišné dimenzi, pro něj šokovém skoku do neznámé reality. K tomu Johnova rodinná tragédie, která se dá jedině chápat, jejich nenápadné sbližování, hledání nového smyslu života, prolínání jiných osudů a spoustu emocí přesně v okamžiku a podání, jak jsem očekávala. Závěr sílu a hloubku snímku ještě víc prohloubil, takže tleskám a smekám. "Dojem je realita. Rozhodl jsem se tu svoji vytvořit. Ostatní se rozhodli ji přijmout." Ave Hollywood!♥ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ako komparz sa v tomto filme objavil odsúdený sériový vrah Clifton Bloomfield, ktorý bol v rokoch 2005 až 2008 odsúdený za vraždu piatich ľudí v okolí Albuquerque v Novom Mexiku. Produkčný štáb nevedel o jeho zločinoch až do dokončenia natáčania. Zatkli ho 1. júla 2008 a neskôr odsúdili na 195 rokov väzenia. Dovtedy sa ako komparz stihol objaviť aj v seriáli Breaking Bad (od r. 2008). (Arsenal83)
  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)
  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama