Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ulítlá bláznivá komedie, která není ani trochu romantická, ani vánoční, jak jsem si myslel. Absence vánoční nálady je způsobená tím, že se děj odehrává ve slunné Kalifornii, kde je na Vánoce léto... A romantická není proto, že se tvůrci rozhodli udělat z toho bláznivou komedii typu řachanda á la Murphy, Martin apod. Což je obrovská škoda, protože Čtvery Vánoce mají jakž takž potenciál. Děj typu Fotr je lotr nikdy neomrzí, ale tvůrci zašli trochu daleko - vulgarity, buranský humor a vtípky o tom, že někdo padá nebo ho někdo mlátí. A přitom je ve filmu několik inteligentních sarkastických hlášek (hlavně z úst Vince Vaughna, který celý film drží nad vodou), ty jsou ovšem zabity zmiňovaným nízkým humorem. Bohužel slabší tři hvězdičky, a to jen proto, že to ještě není tak pitomé, aby to uráželo. Rozhodně to ale nepotěší. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od vánoční romantické komedie bych čekal humor, romantiku a sváteční atmosféru, ale Čtvery Vánoce nemají ani jedno. Vztah Vince a Reese je založen na tom, že si říkají "Miluju tě" každých patnáct minut, čas svátků poznáte pouze podle občasné koledy, hrající v pozadí, a vedlejší postavy jsou otravné až na půdu. Když navíc začne oscarová herečka házet dětmi ve skákacím hradu, člověku jen tuhne krev v žilách a nevěřícně třeští oči. Co tedy zbývá? Dvě vtipné scény (Josef/spasitel a Favreau/génius), spousta ohraného plkání o vztazích a pocit, že nudnější vánoční film asi neexistuje. Radši se vraťte o rok zpět a zkuste Freda Clause. 4/10 P.S. Nesnášíte Malin Akerman? Počkejte, až poznáte Kristin Chenoweth. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Těch aktuálních 55% je podle mého naprosto spravedlivých. Není to bůhvíjak vtipná komedie, kde navíc kvalitu a zábavu u filmu hodně sráží český dabing. Spousta známých tváří je dabována ne dvorními dabéry (Witherspoon, Duvall, Voight) - vše špatně. Největší problém jsem měl ale s Vincem. Pan Hlavica, byť je to skvělý dabér, mi na Vince krajně neseděl. Navíc jsem nechápal, když pan Vondra ve filmu daboval vedlejší postavu (Tima McGrawa), tak proč se rovnou neujal hlavní role. To je spíše otázka k zamyšlení na jiný server (zdravím dabingforum.cz). Nicméně Four Christmases si myslím, že by mě ani v originálním znění tolik za srdce nevzaly. 55% (with J.) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie. Vtipné chvíle kde se člověk upřímně zasměje střídají hluchá až trapná místa. Také plus nepřidá, že zde hraje u mě velmi velmi neoblíbená herečka (Witherspoon), nic proti ní, ale nikdy jsem jí neviděl hrát v něčem dobrém, jen v průměrných a poté velmi trapných filmech. Pro období vánoc film doporučuji, jinak ho spíše nechat na vhodnější dobu (na Vánoce). ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový odpočinkový milý film.. Žádný složitý děj nebo nějak výjimečné postavy.. Prostě jen americká romanťárna o dvou lidech, kteří společně se všemi rodiči slaví Vánoce, přičemž postupně zjišťují, že jim to asi neklape tak, jak by mělo.. Několikrát jsem se opravdu srdečně zasmála.. Například když Brad zachraňuje vánoční představení v roli výřečného Josefa nebo když jeho matka (která mimochodem spí s jeho kamarádem z dětství - z toho byl také docela trapně směšný moment) troubí při hádací hře klaksonem.. Anebo Kateina hláška "Tu fixu, kterou máš v puse, jsem počůrala".. :) Reese mi v tomto filmu trochu připomínala mně.. Taky jsem občas taková pomalejší :D A co se týče Vince Vaughna, ten byl ve své roli neodolatelný a neuvěřitelně vtipný.. Řekla bych, že si vedl obstojně :P Jak to ale ovšem v amerických romantických komediích bývá, Kate a Brad se nakonec samozřejmě udobřili.. Ale ten závěr byl stejně moc milý a vtipný.. :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Všichni čtyři představitelé rodičů, tedy Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight a Mary Steenburgen, získali během své kariéry za své herecké výkony oscara. (Pethushka)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama