Reklama

Reklama

Duna

  • USA Dune: Part One (více)
Trailer 3

Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají? (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tady jsem psal, co z toho samostatného výroku vyplývá:

Ne, v češtině to znamená, že pro hlupáka je hlupákem každý, ale nedává to smysl. (26.02.2022 00:01)

 

To další se týkalo toho, co vyplývá z toho, když to někdo říká a má za to, že on hlupákem není. To se už nehodnotí samotný výrok "pro hlupáka každý hloupý", ale "někdo říká, že pro hlupáka každý hloupý a nemá se proto za hlupáka".

 

Ten rozdíl je zřejmý. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tak pro blbé:

 

martinbucek napsal ved a to znamena, ze hlupak je tak hlupy, ze si o sebe mysli, ze on jediny je mudry. 

Na to já jsem reagoval Z toho výroku vyplývá, že je hloupý každý, tedy i ten hlupák, takže ten hlupák pak nemůže být moudrý. 

Kdy že je hloupý každý, tedy i ten hlupák, takže ten hlupák pak nemůže být moudrý. platí právě na to, co napsal martinbucek o hlupákovi. Pro toho hlupáka je hloupý každý, takže ten hlupák nemůže být moudrý. Nebylo to myšleno samostatně, že to z toho výroku vyplývá, ale v kontextu toho hlupáka, o kterém píše martinbucek,

 

Pokud je pro hlupáka každý hloupý, nemůže být on moudrý, protože z toho výroku vyplývá, že je hloupý každý. Pro toho hlupáka to vyplývá. 

 

Nejsem mimo, že ty nechápeš proč nejsem a tvrdíš si svoje je tvůj problém a mně je to vcelku jedno.

 

Nikde nepíšu, že máš přestat diskutovat, ale že se máš raději věnovat šťourání v prdeli. Doporučil jsem ti to stejně jako ty mně doporučuješ věnovat se filmu než logice. Podle tvé "logiky" máš ty o sobě hodně velké mínění. 

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Castrator

Jenom se vymlouvas. Z toho vyroku nic takoveho co tvrdis nevyplyva. A jenom proto, ze jsi mimo a nekdo na to poukazal by mel ten nekdo prestat diskutovat na internetu? Mas o sobe zrejme hodne velke mineni pane nedotknutelny :D

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator

meti

meti (hodnocení, recenze)

tomalakis

Já to vidím stejně. Villenue chtěl zřejmě zpřístupnit předlohu širší veřejnosti. Divákům dnes očividně stačí málo, hlavně aby to vypadalo cool, mělo hodně barvicek a vybuchovalo každých pár minut.

Chápu, že se film líbí. Nechápu, jak se může líbit někomu, kdo měl rád předlohu. Respekt cizího názoru se už dneska očividně nenosí. 

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

martinbucek

Z toho výroku vyplývá, že je hloupý každý, tedy i ten hlupák, takže ten hlupák pak nemůže být moudrý. 

 

Když se to vezme s rezervou a ten smysl se tam hledat bude za každou cenu, jako děláš ty, pak je ta "moudrost" nesmyslná v tom, že když to někdo použije právě tak, jak to používá Duncan66, který tím chce naznačit, že hlupák jsem já, tak to používá v první řadě na sebe, protože pro něj je někdo taky hloupý. On se podle toho "moudra" chová v první řadě a snaží se to hodit na druhou stranu.

 

Ale celé je to píčovina prostě proto, že když někdo někoho označí za hlupáka, tak označuje konkrétní osobu, ne všechny, aby to pak mohlo být použito, plus je tohle "moudro" v podstatě argumentační faul, v tom lepším případě, nebo dětinská negace ve stylu "to ne já, to ty, to ty" v tom horším. 

 

Prostě píčovina, ať se na to člověk kouká jak chce. Že to někomu dává smysl vypovídá o tom, že není schopen se nad tím blábolem ani zamyslet.

na příspěvěk reagoval Duncan66

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

martinbucek

Ne, v češtině to znamená, že pro hlupáka je hlupákem každý, ale nedává to smysl. 

O čem píšeš ty pak směřuj na Duncan66, který stále nechápe, proč jsem použil část jeho komentáře pro názornou ukázku jeho scestného myšlení. 

na příspěvěk reagoval martinbucek

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

tomalakis

No tak to vypadá, že jsme oba četli zcela jinou knihu...:-)

Opravdu si nemyslím, že by to Calament nezvládl (tu přeměnu). Mimo jiné, jsem to v knize chápal v podstatě jako nevyhnutelnou věc v rámci přežití (z počátku) poté se z něj stal tak trochu galaktickej Conquistador. Ale byl do toho v podstatě okolnostmi vmanévrován..:)

Za mě film dával dostatečný smysl a velice dobře nás připravil na pokračování. A to že se u některých scén v kině smálo pár blbů... Na to jsem si už zvykl, neházím proto ale tenhle snímek přes palubu jakožto nějaký paskvil.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Castrator

To znamena, ze hlupak si neprizna svoj omyl a presviedca kazdeho o svojej pravde..... A teraz vsetci co to citate sup sup pozriet sa do zrkadla a zamysliet sa

na příspěvěk reagoval Castrator

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Příběh Duny je vpodstatě antická tragédie, kde se všichni chovají vyšinutě a není tu nikdo, s kým by se dalo ztotožnit. To přímo křičí po excentrickém a "camp" zpracování. Zatímco tady je všechny oblékli do triček a džín a nechali je chovat jako klasický holyvůdský joudy. To má být Duna? Asi jsem četl jinou knížku. Vůbec si nedovedu představit, jak se z Chalameta stane náboženský megalomaniak. 

na příspěvěk reagoval mm13, liskam

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

tomalakis

V rámci tvých výkřiků jak je ten film špatně natočený a plivací scéna měla být záměrně vtipná aby dle tvého názoru zapadal do Hol. mustru a jejich dosahu jsem to napsal celkem přesně. 

Ano, pokud bych kritizoval nějaký snímek ( a že to dělám) jsem na tom podobně.  Názor, ale v podstatě bezvýznamný...

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

liskam

docela drzost chlapče tvrdit o někom, koho vůbec neznáš, že je nýmand. doporučuju ti, se tenhle zlozvyk rychle odnaučit

na příspěvěk reagoval liskam

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

tomalakis , tomalakis

Villeneuve nemůže za to, že do kina chodí nýmandi jako jsi ty který se tam řechtaj kdejakému nedorozumění. To máte z toho sledování Českejch rádoby komedií ve stylu "Mrtvej nebožtík, Babovřesky, Kameňák a podobně )

 

Promluvil expert...Spíše jsi.

na příspěvěk reagoval tomalakis

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tohle není snad ani možné...

Ty jsi v tom svém komentáři napsal, že režisér udělal ze scény frašku a já použil tvůj komentář k tomu, aby ti došlo, že děláš totéž, co dělá dle tebe DarkKnig, akorát že v něčem jiném, kdy určuješ, že to je fraška, i když tomu tak nemusí být proto, že ty to píšeš. Ty tu scénu nějak vnímáš a máš za to, že tvé vnímání je správné, ale tak tomu nemusí být. 

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Castrator

To jsem pochopil, akorat jsi mimo prave v tom, ze narozdil od Kinga ja nepovazuju za "urcity typ lidi", co se v danou chvili nezasmali. Ja se narozdil od Kinga nepovysuju nad ostatni protoze se nezasmali, kdyz ja jsem se zasmal. Navic nebyl jsem jediny a nesouhlasim s tebou ani v tom, ze to musi byt nutne vyraz udajne horsiho projevu divaku, nez jak tomu byvalo drive, ze se nekdo chtel vedome projevit svemu okoli....

na příspěvěk reagoval Castrator, dr.horrible

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Duncan66

Co jste naposledy dělávali ve školce? Myslíš to okopírování? To byl samozřejmě úmysl, kdy ti tvůj vlastní styl argumentace vracím a ukazuju, jak nesmyslné to je. 

na příspěvěk reagoval Duncan66

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Castrator

Tohle jsme delavali naposledy ve skolce, ale nekdo se evidentne na vic nezmuze ani v dospelosti...

Ja narozdil od Kinga nepsal, ze se tomu meli vsichni smat a kdo se tomu nezasmal, tak je to jen asi tim, ze jde o urcity typ divaka. Ale chapu, ze tobe je ten zasadni rozdil v pristupu jedno, proste sis chtel kopnout, ikdyz kdyz dva podle tebe delaji totez, tak to vubec neni totez ;-)

na příspěvěk reagoval Castrator

Související novinky

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

04.03.2024

První Duna při svém nástupu do kin měla poměrně náročnou pozici. Jednalo se sice o očekávaný blockbuster s nabušenou hereckou sestavou a režijním matadorem za kamerou, do široké distribuce však… (více)

Druhá Duna dorazí o něco dřív

Druhá Duna dorazí o něco dřív

18.11.2023

Premiéra napjatě očekávaného pokračování úspěšné sci-fi Duna z roku 2021 se opět posouvá. Fanoušci se ovšem v tomto případě nemusí vůbec chytat za hlavu, tenhle přesun je pro ně dobrou zprávou.… (více)

Dočkáme se třetí Duny?

Dočkáme se třetí Duny?

29.08.2023

Jedna by byla málo, dvě jsou fajn, ale co takhle tři? Ačkoliv vizionářský režisér Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) původně zamýšlel zadaptovat velkolepou sci-fi Duna spisovatele Franka… (více)

Reklama

Reklama