Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas se to stane. Z malého, nenápadného filmu postaveného na nijak originální zápletce a ději, ve kterém se toho zase tolik neděje, se vyloupne diamant. Malý nádherný kousek, který nikam nespěchá, plyne příjemně pozvolným tempem, a blýská se nádherně a především uvěřitelně ztvárněnou hlavní dvojicí, jiskřivými dialogy a hudbou, která dokonale dokresluje to magické kouzlo, které si vás nenápadně omotá kolem prstu. Malý filmový klenot o ztrátách, nálezech, lásce a naději. O starých chybách a jizvách na duši i tom, že nikdy není pozdě zkusit s nimi něco udělat. Nádherný příběh o lásce dvou obyčejných lidí, kteří nespasí svět, ale nabídli mi svůj obyčejný přesto nádherný příběh, posmutněle nahořklý, přesto romantický a plný naděje. Díky za něj a určitě jsme se nepotkali naposledy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy hlavne ze zacatku docela smutny romanticky drama, ktery ale pohodove odsejpa a prijemne se na nej kouka. Problem je, ze neprinasi nic noveho. Mame tady jeho, je trochu jak paty kolo u vozu a nikdo ho vicemene nepotrebuje. Mame tu ji, ktera si neni moc jista, co vlastne chce a marne hleda pritele. No a jde tu samozrejme jen o to, kdy a jak se potkaj a jak se to mezi nima vyvine. A nutno rict, ze pribeh absolutne nicim neprekvapi. Presto ale diky sympatickejm hercum prijemne koukatelny. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Harvey (Dustin Hoffman) je starnouci skladatel reklamnich znelek, jehoz v praci nikdo nepostrada. Na sve kratke ceste do Londyna, kde se ucastni svatby sve dcery narazi na zajimavou Kate, ktera pracuje na letisti. Slovo da slovo a romance je na svete. Harvey prehodnocuje svuj zivotni styl a soji pred zivotnim rozhodnutim. Romantika nejen pro starsi. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší do zbierky romantických filmov o dvoch postavách, ktoré si k sebe nájdu cestu. Dustin Hoffman mi vadil, obzvlášť jeho smiešnou chôdzou a nízkym zrastom, ale Emma Thompson bola skvelou voľbou. Je to film hlavne pre starších aby boli utešení, že aj v pokročilom veku sa dá nájsť láska svojho života. Film je rozprávaný veľmi pútavo, pri druhom pozeraní by ma asi nudil, ale pri prvom ani nie. Páru ste držali palce a aj keď sa to v úvode ťahalo ako sopeľ na rukáve, nakoniec si hlavní protagonisti našli k sebe cestu. Škoda nevýraznejších piesní a niečo tomu predsa len chýbalo, ale inak to nepokazilo mozaiku romantických filmov. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vše vystihující název snímku (výjimečně i v českém překladu) dává najevo, že někomu tady ujíždí onen pověstný vlak. Tragikomická nálada této meditace nad myšlenkou, že zůstat v životě sám, nechce asi nikdo z nás, funguje především díky v kontextu scénáře nezastavitelně stárnoucí dvojici Dustin Hofmann a Emma Thompson a svou roli sehrává příjemně komorní pojetí režiséra Hollanda, který prostě nechává herce hrát. Přestože nejde o objevný snímek, řadě z vás možná dodá naději a potřebný nadhled. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno