Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

woody 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman chodí po Londýně, lká nad zničenými rodinnými vztahy a mizernou prací a kromě toho se pokouší sbalit Emmu Thompson. Smysl tohoto filmu mi zůstává utajen, protože je tak zoufale fádní, že by se jeho synopsi báli otisknout i v Květech v rubrice "Život napsal." Ale vem to ďas, Hoffman to všechno táhne sám samotinký jak ten kůl v plotě a daří se mu to uhrát na sledovatelný záznam posledního vzepětí se na podzim života. Z generace velikánů De Niro - Pacino - Hoffman jej začínám mít snad nejraději, těžko říct, čím to bude. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman bol hlavny dovod, preco som si chcel tento film pozriet. Ocakaval som nejaku komornu dramu plnu dialogov, ktore ma skor budu nudit, ale nebolo to tak uplne. Teda zaciatok sa trosku pomalsie rozbiehal, avsak od chvile, ked sa stretol Dustin Hoffman po druhykrat s Emmou Thompson v kaviarni a zacal sa s nou zoznamovat, ma to zacalo bavit a tym dotiahol Hoffman film az do konca. Jednoducho treba dat laske sancu v kazdom veku, o tom je tento film, alebo to aspon skusit. ________ Dustin Hoffman - (Harvey Shine) +++ Emma Thompson - (Kate Walker) +++ Eileen Atkins - (Maggie) +++ Kathy Baker - (Jean) +++ Liane Balaban - (Susan) +++ James Brolin - (Brian) +++ Richard Schiff - (Marvin) +++ ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V podstatě romantický příběh o muži prožívajícím podzim života. Podělal si život vcelku dokonale, rozvedený samotář, který je zbytečný už i v práci. Dcera ho sice pozve na svou svatbu, ale faktickou roli otce už v jejím životě hraje otec nevlastní. Hořká pilulka, když se to všechno sejde najednou. V té chvíli mu do života vstoupí náhodou žena. Jak otřepané a všední téma. Nikoli ale v momentu, kdy dvojici hrají Dustin Hoffman a Emman Thompson. Pro milovníky pomalých filmů, vnitřních dramat a výborného herectví je tento film jak stvořený. Ostatní se budou ukrutně nudit. Já jsem si oba protagonisty vysloveně užíval, oba umí zatraceně dobře hrát. 85% ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Harvey není spisovatel, ale skladatel reklamních znělek, je v depresi neb dostal výpověď z reklamní agentury a ještě ke všemu má neshody s dcerou a vlastně celou rodinou. A pak potká Kate, která také nemá úplně růžový život a ti dva to možná dají dohromady.........Romantický příběh pro starší ročníky (které ocení hlavně Hoffmana) na pozadí moderního Londýna. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

„NEODCHÁZEJ!.......DOBŘE........MUSÍME SI POSPÍŠIT........PROČ?........PROTOŽE Z TEBE CHCI VYTANCOVAT DUŠI!“ Krásný komorní snímek.....takové „Před úsvitem“ pro odrostlejší s kouzelným a atmosférickým Londýnem jako kulisou. Je to o smutku a zklamání, ale také o naději a souznění a o tom, že láska může přijít v jakémkoliv věku a může být stejně bláznivá a kouzelná a silná......stačí zahodit strach a dát jí šanci. I když děj je předvídatelný, je podaný s takovou jemnou a citlivou grácií, že tomu člověk propadne a s úsměvem se nechává unášet na vlnách plných krásných dialogů a hudby. „TAK JAK TO DLE VÁS BUDE FUNGOVAT PANE SHINE?......NEMÁM ANI SEBEMENŠÍ TUŠENÍ......ALE BUDE, TO TI SLIBUJI!“ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama