Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem byl dost znechucen. Když jsem viděl animaci toho prvního příběhu (všechny ty krátké nožičky a hubené ručičky), chtěl jsem to vypnout. Netušil jsem, že se film odehrává v šesti příbězích, přičemž v tom prvním je krásně vykreslené, jak rozdílně Batmana lidé vnímají. Co se týče dalších příběhů, nemám námitek. Atmosféra je krásně temná, příběhy nejsou ohrané, ale přináší i něco nového. Jedině snad animace v některých kapitolách mi přišla, že mohla být lepší. Takže navzdory začátku a pár nedokonalostem, dávám pět. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Gordon: Are you in pain? Batman: -I work through pain. Batman je krapet obtloustlejší, jako kdyby si rok doma válel své netopýří šunky. Nos má špičatý jak pyramidu. Ale to je úplně jedno, protože tohle je rozhodně dost dobrý film, byť se kvalita jednotlivých částí liší, což je logické vzhledem k tomu, že je psali různé scenáristé. A pár hlášek je skvělých. Hey, bat, when you flying what the city look like from up on high? -It looks dirty. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Animatrix viac menej úspešne dopĺňa a obohacuje svet Matrixu, Batman: Gotham Knight pôsobí len dojmom parazitovania na úspešnej značke a jeho vznik podnietilo len ťažko niečo viac, ako vidina rýchleho zisku. Netvrdím, že pri Animatrixe tento faktor nezapôsobil, ale aspoň to nepôsobilo až tak násilne. Je samozrejme pochopiteľné, že aj v tejto kvalitívne veľmi nevyrovnanej zmäske minipríbehov sa dajú nájsť pozitíva, ako celok však poviedky postrádajú hlbší zmysel a nevedia, čo chcú divákovi povedať. A keby aj vedeli, dva kvalitnejšie príbehy zo šiestich je proste málo. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Menší netopýří bonbónek vypuštěný jen několik týdnů před velmi očekávaným uvedením The Dark Knight do kin, složený ze šestice odlišných příběhů vyobrazených ve stylu Animatrixu. Have I Got a Story for You - zajímavá variace Batmana dle různých vypravěčů jedné skate partičky, která je však zastíněna poněkud tristním zpracováním. Crossfire - zápletka se motá kolem dohadování dvou policajtů o Batmanovi, kteří eskortují vězně v autě, až se najednou ocitnou v přestřelce mezi ruskými a italskými gangstery. Poněkud pomalý rozjezd vynahradí celkem efektní přestřelka s Batmanem kráčejícím v plamenech. Field Test - ta horší část celku, jde jen o testování nového Batmanova udělátka a navíc je Bruce Wayne vyobrazen jako dlouhovlasý model se slunečními brýlemi a to je prostě vzdáleno na míle daleko od toho, jak si ho většina z nás představuje. In Darkness Dwells - pátrání po Scarecrow a "zmutovaném krokodýlovi", jenž byl zasažen toxickým halucinogen. Temná atmosféra, zrnitý a zkreslený obraz, hra světel a stínů, to vše vysoce zastiňuje absenci větší hloubky děje a malý prostor ostatních charakterů. Working Through Pain - výborné psychologické drama, pěkně napsané a převyprávěné, záblesky zraněného Bruce Wayna se vracejí do jeho minulosti, až do samotné Indie. Spatříme Cassandru, které byl přiřknut punc čarodějnice, jež byla místními vesničany obávaná a nenáviděná zároveň, naučila však Bruce, jak odolávat bolesti. Deadshot - příběh o nájemném zabijákovi, používajícího laserem naváděnou hi-tech pušku, která Batmanovi pěkně zatopí. Batman: Gotham Knight je dalším příspěvkem, který opět dokazuje, že 2D animace není nejen mrtvá, ale v HD podobě i ohromující a leckdy na vyšší úrovni, než 3D CGI animace nové generace. Škoda jen omezující stopáže, kterou byly její tvůrci limitováni a která se také podepsala na povrchnosti většiny příběhů. I přes kolísající kvalitu jednotlivých částí, většina povídek naštěstí sahá až za hranici průměru, a tak je nejen fanouškovo komiksové srdce z větší části spokojeno. (7/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama