Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od tohohle snímku trochu víc.Že každá kapitola má svůj vypravěcký rukopis mi mělo být jasný už ze začátku,když jsemto proklikával.Některé z kapitol jsou lepší než ty další ale každá je lepší než nejslabší članek a to Field Test,který je nudný,nezáživný a zbytečný ale naopak vrchol snímku jsou pro mě dvě kapitoly,který mají k samotnému Batmanu dost blízko Crossfire a Deadshot.Osobně se těd nemůžu dočkat na Batman:Year one. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Animatrixu, neboli v několika krátkých animovaných filmech, se rozhodli v DC Comics prozkoumat rozličné stránky Batmanovy narušené osobnosti a natočili epizodický film přetékající akcí, superzáporáky, akcí, technickými udělátky, akcí, netopýry, a.... ne zas až tak moc akční to není. Na kvalitu většiny dílů Animatrixu animovaný Batman ani v těch nejlepších částech zdaleka nemá, ani animační techniky na tom nejsou tak dobře (a hlavně je animace ve všech částek víceméně tradiční, žádné experimentování se nekoná), ale jinak se jedná o velmi jednoduchou a příjemnou oddechovku, která zažrané fanoušky nadchne a zbytek neurazí. 7/10 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající temný animák. Opak Pixaru, ten mám moc rád, ale občas je potřeba něco, v čem teče krev a mluví se sprostě. Gotham Knight tohle nabídne a ještě přidá kvalitní animaci a přímočarý scénář. Kvalita jednotlivých povídek nijak výrazně nekolísá a všechny jsou zajímavé. Některé se i přímo vstahují k Batman začíná. A když už je jejich zapojení do Nolanovi verze menší, alespoň se zde setkáme s jeho postavami (Scarecrow, Gordon...). Celkově temná atmosféra je navíc opravdu osvěžující. Vše podbarvuje skvělá hudba, která je očividně hodně inspirovaná prací Danny Elfmana na Burtonových dvou Batmanech. Nějakého momentu, u kterého bych ani nemohl dýchat jsem se sice nedočkal, těch 70 minut ale uběhlo náramně rychle. Titulky TADY ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama