Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (68)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouhé roky se těším, až si pustím Beaking Bad hezky v klidu za sebou, tahle sekera mě už strašila ve snech a ano, je to jeden z nejlepších seriálů. Perfektně napsaný, výborně zahraný, skvělá jízda, Bryan a Aaron jedou totální bomby, jejich party tak dobré, přirozené, vtipné a silné, že toto se skutečně jen tak nevidí. Těším na další, vím, že to má být velká paráda. ;) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chemistry is the study of change." ___________ Málokterý seriál má takový bravurně našlapaný rozjezd. Proto nechápu, proč má 1. série tak "nízký" hodnocení. Vždyť zde Walt s Jessem díky kyselině fluorovodíkové rozpouští lidi na kaši, škrtí je zámkem na kolo, a vyhazují díky rtuti bejváky místních drogových bossů do povětří! Už jen za tu nostalgii nemůžu hodnotit jinak než 10 slipů z 10 protože vždycky si s radostí při slově badass vybavím Walta a jeho ikonický bílý slipy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník, učitel chemie. Dále pak syn trpící mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotná a postupně frustrovaná manželka, která ho tak trochu řídí, chvástal-švagr, který je agentem DEA, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A do toho přichází setkání s bývalým studentem – toho času drobným dealerem drog. Dvojici drogových kumpánů je třeba rozpustit v silné kyselině, následně začít vařit modrý zázrak, aby získal prostředky na lékařskou péči, i vypořádat se s labilním kupcem Tucem. A u toho lhát a vymýšlet si krkolomné historky. Není důležitý cíl, ale cesta. Zaměřeno na postavy. Vince Gilligan, který byl jedním z předních tvůrců legendárních Akta X, to celé postupně náramně vymyslel. Je hlavně kouzelné sledovat, jak se postavy postupně vyvíjejí a jak nebezpečně posouvají svůj morální limit. Černý humor, napětí a skvělí herci v balení, kterak se z naprosto obyčejného člověka stává velké zvíře. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na Walterových hodinách chyběl mnoho let, přitom jeho verze chemie je velmi poutavá a zároveň poučná. Například takové využití kyseliny fluorovodíkové, samozřejmě jedině v pro ni vhodné nádobě, jinak nastane problém až na půdu, nebo spíš až do sklepa. Celá chemická část je tou zajímavější, v rodinné to občas lehce zaskřípe a to nejen co se dění týče. Vytvořit si vztah k hlavnímu hrdinovi, není z mého pohledu příliš složité, proto jsem jeho rozhodování jestli bojovat, či nebojovat s nemocí, prožíval také. Ale několik rodinných scén se Skyler, nebo "všemi", šlo mimo mě... což, samozřejmě neplatí třeba pro hraní pokeru. Hold série stojí především na výborně napsaných a zahraných postavách Walta a Jesseho, proto ony chemické scény, nebo a to ještě lépe, jejich postupná přeměna. Ta je u Jesseho možná méně patrná, ale je. Ono totiž "zrození Heisenberga", prostě musí trumfnout vše... Jo, tohle mělo být finále, ale bonus v podobě další epizody samozřejmě nevadil. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHLAPI VZALI VZOREK Z FILTRU A NAŠLI TEN STEJNEJ 99,1% PERNÍK, TAKŽE BACHA, MÁME TADY NOVÝHO HRÁČE...“   … a tak se z učitele a nositele Nobelovy ceny (za chemii) umělec ve vaření (perníku) stal… Tak v první sérii nejde ani tak o drogy jako o raka. A taky o dokonalým využití znalostí. Poslední díl celkem naláká na to, jak to bude dál. Určo půjdu, ale očekávám svižnější dějový zvraty.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli se k perníkovýmu tátovi hodí perníková víla. 2.) Chcu u parchantů vzbudit zájem o chemii. /// Thx za titule „K4rm4d0n“.                PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (104)

Zajímavosti (44)

  • Na stěně Waltova domu visí pamětní deska, na které je napsáno, že v roce 1985 provedl výzkum v oblasti protonové radiografie, za který někdo získal Nobelovu cenu. Vítězi Nobelovy ceny za chemii v roce 1985 se stali Jerome Karle a Herbert A. Hauptman za úspěchy v rozvoji přímých metod určování krystalových struktur. (Kubaaa97)
  • Ali MacGraw natočila epizodní roli, ale z finálního sestřihu byla vystřižena. (KGBelik)
  • Herečce, která ztvárňuje ženu v zelených šatech na myčce, bylo v době natáčení ve skutečnosti pouhých 17 let. Dokonce byla natočena scéna, ve které ujíždí, ale kvůli jejímu věku musel auto řídit jiný herec. (KGBelik)

Reklama

Reklama