Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako narostl počet dílů, tak vzrostl i můj zájem o seriál. Ale skoro jejich zdvojnásobení bylo možná až zbytečně moc ambiciózní, a tak už nebyly tolik plynulé, i když dokázaly pokaždé krásně nalákat, a to po celou sérii, jejíž vyvrcholení bylo pro mě vážně nečekané. Plusové body seriál získává i za malou a smutnou roličku Krysten Ritter. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má své kvalitně vybudované vrcholy v několika dílech rozesetých napříč sériemi, v nichž se spádově shromažďuje všechna mizérie světa křivd a bezpráví, a ty stojí za to prožít, ač mezi nimi má scénář spíše stabilně slabší rysy, jako třeba nemotivované twisty v chování postav či vztazích mezi nimi, ne vždy plně logické posuny v ději, a mnohokrát příliš jednoduše předvídatelné, až kýčovité sekvence scén. Umí ale pracovat s atmosférou a s hrou předzvěstí, předjímání, očekávání. A ty drsné vrcholové díly jednoznačně stojí za nějaké to utrpení mezi. Zatím se tedy dívám dál. *~ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série navazuje na tu předchozí a od počátku do toho šlape maximálně. Celou dobu není čas na vydechnutí, jedna vyhrocená situace střídá druhou. Zápletka kolem drogového dealera nemá chybu a i osobní vztahy dokonale zapadají. Jak násobící se trable v rodině Pinkmanů, tak konec zaměřený na osobnější stránku Jesseho, kdy se jednotlivé pasáže vyhrocují do extrému. Druhá série předčí po všech stránkách.......9/10 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Píseň, kterou Hank (Dean Norris) zpívá při vaření piva, je reklamní znělka na Löwenbräu ze 70. let. (KGBelik)
  • Postava Tuco Salamanca (Raymond Cruz) měla původně dostat mnohem větší prostor a stát se Waltovým (Bryan Cranston) nepřítelem po většinu druhé série. Bohužel došlo ke kolizi s termíny, protože herec Raymond Cruz se objevil v seriálu Closer (od r. 2005). Postava tak byla vyškrtnuta. Cruz později přiznal, že ho to nemrzí, protože hraní Tuca ho velice vyčerpávalo. (KGBelik)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) řekne při hádce Walteru Whiteovi (Bryan Cranston): „Vítej ve dvacátým století!“ Později říká své přítelkyni Jane Margolis (Krysten Ritter), že se chce podívat na Nový Zéland, protože tam natočili Pána prstenů. První díl Pána prstenů ovšem pochází z roku 2001, tedy z počátku století jednadvacátého. (dibow)

Reklama

Reklama