Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (52)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perníkový táta nepolevuje a série rozehrává nové karty, nové linky, které na kvalitě neubírají. První čtyři epizody jsou pozvolnější, než bych čekal po vygradovaném závěru druhé série. Kolotoč kolem Hanka, zacelování rodinných vztahů s nastartováním "rodinného" podnikání a intrik kolem spolupráce s panem "gentlemanem" posouvají neustále Perníkového tátu k nejpropracovanějším seriálům. Moc se nepovedla epizoda Fly, která mi přišla úplně mimo a možná těch pár epizod není tak vypjatých, aby se tato série vyrovnala druhé. Nicméně nakopla čtvrtou sérii nevídaným stylem......8/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro vývoj postav zřejmě ta nejzásadnější série, ve které jde humor a nemoc úplně stranou. Walt dávno není tím hodným tátou, co chce zabezpečit rodinu. Stává se velmi dobrým manipulátorem, který, zdá se, dokáže ukecat i samotného Guse Fringa. Platí na něj snad jen Skyler, ale úplně jinak, než tomu bylo dosud, byznys je zkrátka nejlepší dělat s rodinou. Jesse, zdá se, konečně dospívá, v čemž mu nejspíš pomůže i fantastický závěr série. A Hank je jim všem blízko, až příliš... v karavanu se napětí dalo krájet, Waltovo řešení situace opět o jeho osobě mnohé vypovídá. K tomu je tu velmi zajímavá dvojice bratranců, postupně nasměrovaná na Hanka, jemuž ve famózní přestřelce naprosto mění život. A pak je tu dialogová smršť při honu na mouchu, úplně jiná, odpočinková? Ani náhodou, tahle epizoda řekne tolik o vztahu Walta s Jessem, čímž vlastně vysvětlí veškeré jejich konání ve dvou závěrečných. Zase výborně napsáno, obsazeno a samozřejmě odehráno, s naprosto excelentním závěrem, přesněji dvěma závěry. 90% ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už vlastně ani nevím, co o moderní verzi Vrchní, prchni napsat. Snad jen to, že napětí by se dalo krájet (obzvlášť z posledního záběru (ty vole, Aaron Paul je skvělej)), postavy jsou čím dál větší svině (zvlášť Skyler, což jsem upřímně nečekal) a celkově to je něco neuvěřitelného. Prostě mistrovské dílo, nemám co tomu vytknout (jen v jedenáctý epizodě mi dost možná nevycházeli docela jednoduchý počty). ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pouze vyrábím,“ začátek třetí série a Walt jde před manželkou konečně s pravdou ven. A hodlá s vařením končit. I přes lákavou nabídku ze strany Guse. Všechny oběti, které přinesl, udělal pro tuhle rodinu. A už zní jako kolovrátek. Samozřejmě zároveň doznívá tragická nehoda, u které se konečný počet ztrát na životech zastavil na čísle 167. Kdo za tím vším asi tak stojí? Každopádně Jesse dokončuje odvykací léčbu, doma u Walta to není nejrůžovější („Upřímnost je dobrá, nemyslíš?“ – „Vyspala jsem se s Tedem!“) a svou roli v sérii sehraje dvojice zabijáků z mexického drogového kartelu (moc fajn scéna na parkovišti v sedmém díle). Chápu, že to nemůže být samý skvostný nápad či zajímavý zvrat, ale ve třetí řadě máme nemilý přetlak jakýchsi udržovacích dílů. Hodně plácání v kruhu, místy chybí energie a jednotlivým situacím se už úplně nedá věřit. Nejvíc samozřejmě roste „odpor“ k hlavní postavě, která se chová jako debil. Jednou postřelený srneček od rodiny, vzápětí rozhodný a neurvalý výrobce. Ano, zcela očekávaně se totiž vrací k drogovému byznysu (ve velkém a v luxusních prostorech), protože nejen řetězec Los Pollos to má solidně vychytané. Přesto jsem měl z některých pasáží pocit, že jsou tvůrci po úspěších předchozích řad na koni a přespříliš tlačí v do sebe zahleděnou exhibici. Vince Gilligan prostě dle mého svůj scénáristický um a promyšlené plánování lépe zúročil v prvních dvou řadách. I finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Každopádně jedeme dál. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je to veľmi dobre rozbehnuté. Postavy sa dostávajú do komplikovanejších problémov a zároveň ukazujú silnejšie aspekty ľudskosti. Vzťah medzi Jessem a Walterom je v tomto prípade veľmi kolísavý ale má v sebe všetky prvky mentor- žiak. Koniec a posledné dva dieli krásne vypointované. Vedľajšie postavičky zastávajú silnejšie postavenie a každý nový nepriateľ a prekážka je vďaka scenáristickému majstrovstvu logicky podaná a zmotivovaná. Jedna z tých sérií, ktoré nepoľavujú ani na sekundu. Ukazujú silné charaktery a zároveň sú plné zábavnosti, akcie a drámy. Jeden z najlepších seriálov. 3. séria - 90%. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (13)

  • Prádelna, která je zástěrkou pro podzemní laboratoř pro vaření pervitinu, je skutečná a lidé obsluhující stroje jsou místní zaměstnanci. Nicméně když Gus (Giancarlo Esposito) a Walt (Bryan Cranston) sestupují do podzemí, herci pouze předstírají, že jdou po schodech. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno