Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 5

(série)
USA, (2012–2013), 12 h 56 min (Minutáž: 43–55 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jesse Plemons, Laura Fraser, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

V poslední řadě už Walt nemusí roli drsného mafiána jen předstírat – morální úpadek ho přivádí až na vrchol drogového impéria, kde riskuje všechno a všechny. (Netflix)

Recenze (54)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je vo svojej sile nepredvídateľná, vysvetľujúca, smutná a zároveň po akčnej a emočnej stránke veľmi vyspelá. Nové postavy v priamom strete s tými starými hrajú možno nebezpečnejšiu hru ako si myslia. Obidve ústredné postavy aj Jesse aj Walt sú v tomto prípade rovnocenné a je rovnako ako v štvrtej sérií zábavné sledovať ako sa snažia - každá jedna a po svojom - prispôsobiť novým okolnostiam. Seriál je to výborný. Skvelý scenár a postavy aj akýsi morálny rozpad, ktorý zamrzí, pretože všetky postavy máme akosi radi - možno až na ženské osadenstvo. Najsilnejšia je séria v momentoch kedy postavy nehovoria veci čo by chceli a mali, ale divák tým nevypovedaným slovám rozumie. Divák totiž chápal motiváciam všetkých zúčastnených viac ako jednotlivé postavy. Preto je koniec taký smutný. A zároveň pôsobí reálne. 5 séria - 100% ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek série kolem mě nechával ledově klidným a ta část, zaměřená na rozjetí nezávislého businessu nebyla z těch nejlepších, co seriál nabízí. Postava Jesseho už se vyčerpala a byla spíše rušivým elementem. Nicméně pasáž, kdy dochází k destrukci rodinných vazeb, pád na úplné dno hrdiny a samotné finále je absolutní špička. Stává se, že finálové série jsou slabší, mnohdy diváka neuspokojí, ale u Perníkového táty to neplatí a naopak se stává tou nejlepší pasáží. Kdo čekal happy end, bude velmi překvapen.......9/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhustěji a nejpoutavěji vykonstruovaných seriálů v celé historii televize dospěl do svého konce a celá druhá polovina poslední sezóny je jeden nezastavitelný kolotoč emotivních událostí, na jejichž konci nelze vidět nic dobrého. Takovýhle dějový spád nedokážou snad nabídnout ani nejoceňovanější filmové kousky. Díl s názvem Ozymandias, který je považován za nejlepší seriálovou epizodu všech dob, je silný a nikdy na něj nezapomenu, musím ale zdůraznit, že jsem od něj přeci jen čekal něco víc. Události po něm Perníkovému tátovi ovšem opět zaručily umístění v mé seriálové TOP desítce. [viděno na Netflixu] ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"All bad things must come to an end." aneb nejlepší a nejdojemnější rozlučka v seriálových dějinách. Dosud nepřekonaný Král králů, seriál seriálů a gamechanger televizní tvorby. Absolutní klimax celého seriálu a zároveň nemilosrdnej emocionální kolotoč, který vás nenechá byť na okamžik popadnout dech. 6* je málo. Smekám a určitě nevytahuji čistonosoplenu, abych se vyfrkal a zbavil zármutku, zcela naposled. Nikdy nezapomenem! 💔..... VRCHOL QUALITY TV. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak uz jsem konecne serial dokoukal, pata 'sebedestruktivni' sezona zacala hodne prapodivne s Waltem opet zachazejic az moc daleko, ale pak se to stocilo k happy endu, ktery samozrejme nemohl trvat vecne. Finale jsem vicemene cekal tak, jak se odehralo - jen ty Andrey mi bylo ve finale lito (na rozdil od Jane, kterou jsem rad nemel). All in all super serial. ()

Galerie (310)

Zajímavosti (41)

  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) čeká na „Zmizíka“ u betonové konstrukce nádrže John B. Robert Dam v severovýchodní části Albuquerque. (ČSFD)
  • Rozložíme-li název poslední epizody Felina (2013), dostaneme "Fe" jako železo (převládající chemikálie v krvi), "Li" jako lithium (nejpoužívanější kov při výrobě metamfetaminu) a "Na" jako sodík (důležitý prvek v slzách). Uvedené výrazy konečný díl více než vystihují. „Felina" je rovněž anagramem pro "Finale" (závěr). (Miuri)
  • Záverečný diel premietli 29. septembra 2013 v areáli Hollywood Forever Cemetery. (Sufferer)

Reklama

Reklama