Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (289)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nuda. Díval jsem se jenom proto, že je to další mini-seriál z produkce HBO s nějakou akční válečnou tématikou a to i přesto, že moderní konflikty mě nezajímají (čti neberou) a tak jsem si říkal, nakolik jiné to bude od skvělých Band of Brothers. ~~~ A výsledek? Nuda. Připadalo mi to jako nudné převedení BoB do moderního konfliktu. Plno věcí mi tam přišlo takřka na chlup z BoB zkopírovaných a plno dalších věcí jako by z BoB vystřihli a sem to nedali. ~~~ Tenhle miniseriál má 7 hodinových dílů a všechny dohromady strčí do kapsy i takový Mariňák (Jarhead). Takže pokud si chcete pustit něco s "osvobozující iráckou" tématikou, pusťte si Mariňáka a tohle obejděte, nebo se unudíte. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to připosraný blbejma americkejma kecama o armádě, hrdosti a cti a taky se do toho nehajtruje blbá vlastenecká hudba. Hudbu tam vlastně nenajdem vůbec, což byl nejlepší nápad od doby, co římané přestali uctívat syfilis jako jednoho z bohů. Je hezký, že to spíš shazuje práci vojáků v téhle zkurvené válce, než aby ji to vyzdvihovalo. Fakt je to autentický a nestranný a člověk kroutí hlavou nad tím vojenským nesmyslem a blbostí války. Mezitím poměrně solidní vtipné sprosté hlášky a velmi povedené reálné zabíjení. Nejrřív jsem měl dost zmatek mezi jednotlivejma palicema, ale ksichty se pak staly zapamatovanými. Horší to bylo s příslušností k jednotkám, který nevim ještě ani teď. Po Band of Brothers zase jeden skvělej válečnej seriál. ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

I slyšel jsem hlas z prostředku těch čtyř zvířat, a on praví: "Pojď, a viz." I pohleděl jsem, a aj, kůň plavý, a toho, kterýž seděl na něm, jméno bylo Smrt, a peklo šlo za ním. Narodil jsem se 10.11. 1775 v kráteru po bombě. Moje máma byla M-16 a táta byl ďábel. Každá chvíle mého života je hrozbou při život váš. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a na 300 metrů ustřelím mouše prdel. Jezdím po světě a hledám antiamerikanismus a všude s sebou nesu lásku k mámě, chevroletu, baseballu a koláči s jabkama. Jsem pěšák. Jsem špinavej, hnusnej, smradlavej, zpocenej, zavšivenej, překrásnej synáček děvky, co zahání vlky od dveří už 225 let. Jsem námořní pěšák Spojených států. Vypadáme jako vojáci, mluvíme jako námořníci a z obou máme to nejhorší. Ukradli jsme orla letectvu, lano armádě a kotvu námořnictvu a v sedmý den, kdy bůh odpočíval, jsme prorazili jeho perimetr a od tý doby šéfujeme všemu. Ve dne válečník, v noci milenec, občas taky kořala. Mariňák od boha. Semper fidelis. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Seriál se rozjíždí pomalu a skoro celý poslední díl je natahovaný. Všechno mezitím je ale pravé válečné peklo. Ne v tom smyslu, že kolem hrdinů sviští v jednom kuse kulky, spíš naopak. Akce jsou nárazové a naše vojenská parta se jenom málokdy ocitne v první řadě. Čas si krátí tím, že se trumfují v hláškování a sem tam někoho sejmou. Sami jsou ale často beze spánku a o hladu a zčásti vidí, že civilové a děti se jim do mušky dostanou ne vždy náhodou. Zkrátka se snaží přežít v tom válečném bordelu. Jsou to hovada, ale po společně stráveném čase se je naučíte trochu chápat. Kupodivu se ale ani na chvíli neocitnete na jejich straně. "Díky, vojáku. Díky, že mě necháte projít po mé silnici v mé vlastní zemi." ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Generatin Kill, aneb Mariňák na delší způsob? Podle mě ne. Mariňák byl klasicky dlouhým filmem, popisující válku v Iráku. Představoval pouze bandu málo vzdělaných mužů, kteří netouží po ničem jiném, než po pořádné akci, po výstřelu, po zabíjení. Ukazoval nám dokonalou nudu pouště, stejnost krajiny a nic nedělání. Generation Kill je mnohem zajímavější. Jednak díky delší pasáži, která nám představí mnohem více postav, ukáže nám jejich nitra, touhy a cíle. Není to přehlídka žluté pouště a modré oblohy. Tady se něco děje. Jednotka se každou chvíli přemísťuje, plní úkoly, které by neměly být spojené zrovna s jednotkou mariňáků. Používá diplomacii, občas násilí. V celkovém výsledku je tedy mnohem zajímavější. Alexander Skarsgård v hlavní roli exceluje, alespoň mě přišel děsně zajímavý. Zajimavých osobností má tento seriál celou spoustu, některé jsou dokonale využité a některé už méně. Seriál přesně splnit to, co splnit měl. Přidává se tak hrdě k seriálu Bratrstvo neohrožených. BO popisoval pro mě mnohem zajímavější válku, která mě přitahuje o dost více, než konflikt v Iráku, takže co se týče děje, BO je na tom lépe, ale co se týká postav, zájmu o ně a zajímavých osobností, jasně vede Generation Kill. Uvidíme, jak se vyvede The Pacific. 90% 20.11. 2009 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Generál Mattis (Robert John Burke) měl opravdu volací znak Chaos. Toto označení přijal trochu žertem od svého mužstva, protože jednou, když přišel na štáb, bylo na nástěnce napsáno 5 slov pod sebou: „Commander has an outstanding solution“ („Velitel má vynikající řešení“). První písmena dala dohromady slovo „Chaos“. (DeziDiCzorka)
  • Během celého seriálu je reportér z Rolling Stones Evan Wright nazýván buď jako písař, Rolling Stone, nebo Reportér. (Nedhelborn)
  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno