Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje jak je Generation Kill neamerický. Čekal jsem docela dost. Na první pohled zaujme zasazení a výborná technická stránka. O to víc mě mrzelo, jak je tento seriál vlastně o ničem. Moc se tam nebojuje, příběh to nemá, strašně moc se tam kecá a často i hodně sprostě a jako celek se to nehorázně, ale NEHORÁZNĚ táhne. Skupina vojáků jezdí ve svým džípu po Iráku a kecá, a kecá, a kecá o naprostejch hovadinách. Občas je to i docela sranda s trošku morbidním humorem, ale často mě to spíše uspávalo. 2/5 ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Vrchol mezi minisériemi. Výborně natočené i zahrané, navíc se solidním příběhem. Nečekejte žádnou zběsilou akci, o tom taky Irák nebyl, ale spíše pomalé kousavé drama, ubíjení času a morální rozklad všech zúčastněných. I když se navenek ani zdaleka netváří jako dokument a formálním zpracováním se mu nepřibližuje, tak jde podle mě o první podání Irácké války, které se nejvíce přibližuje realitě. Možná sice rozebírá jenom pohnutky a myšlenky obyčejného vojáka, nikoliv důvody a záměry USA či jiných zemí, ale i tak (a možná právě proto) se jedná o vynikající, hodnotý a zábavný zdroj nekonspiračních informací. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Hitman Actual, tady Hitman 2-2 valí se k nám nejlepší válečný seriál. Over." Válečné drama Generation Kill je tím nejlepším, co tento žánr může nabídnout. Příběh sleduje První průzkumnou jednotku U.S Marine od čekání v táboře Mathilda přes celý Irák až do centra Bagdádu. Budete svědky valících se Humvee, zakopávání se, pozorování a taky samozřejmě střílení. Operace Irácká Svoboda je opravdu drsná, a jak to ve válce bývá i dost krutá. Po shlédnutí nepochopíte jak lidé jako Kapitán Amerika nebo „Encino man“ můžou velet jednotkám vojáků. Absurdita velení je zde smutná a bohužel i pravdivá. Naopak Alexander Skarsgard jako "Iceman" Sgt. Colbert je dokonalý. Alespoň jeden rozumný Seržant v celé rotě. Za zmínku stojí i poručík Nathan Fick (Stark Sands), který se vždy postavil za své muže a rozumné názory. I když z toho měl jen problémy. Řidič Colbertova Humvee Ray Person (James Ransone) je ukecaný a jeho hlášky jsou výborné. Zpívání známých či méně známých písniček jen doplňuje humornou část tohoto seriálu. Akce je zde přiměřená tak jako humorné scény. Skutečná moderní válka v syrové podobě. Seriál je natočený podle knihy Evana Wrighta, který s jednotkou strávil tyto dny v Iráku. Fakt je, že kromě syrové atmosféry válčení a absurdity vedení je seriál plný trefných hlášek, vtipných polemizování a přehnaného parodování sebe sama. Generation Kill je tak pro mě velmi oblíbený a vždy se na něj rád kouknu znovu. Zpracování knihy je na jedničku. HBO stvořilo úžasnou minisérii, která prostě nemá chybu. „Ray? Can I have one final moment enjoying the fruits of civilisation?“ (100 %) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nuda. Díval jsem se jenom proto, že je to další mini-seriál z produkce HBO s nějakou akční válečnou tématikou a to i přesto, že moderní konflikty mě nezajímají (čti neberou) a tak jsem si říkal, nakolik jiné to bude od skvělých Band of Brothers. ~~~ A výsledek? Nuda. Připadalo mi to jako nudné převedení BoB do moderního konfliktu. Plno věcí mi tam přišlo takřka na chlup z BoB zkopírovaných a plno dalších věcí jako by z BoB vystřihli a sem to nedali. ~~~ Tenhle miniseriál má 7 hodinových dílů a všechny dohromady strčí do kapsy i takový Mariňák (Jarhead). Takže pokud si chcete pustit něco s "osvobozující iráckou" tématikou, pusťte si Mariňáka a tohle obejděte, nebo se unudíte. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mne vhodnější výraz, než: nechutné. Banda cynických magorů vede cíleně sprosté dialogy, s uspokojením kolem sebe zabíjí všechno živé a neustále si vysílačkuje a oslovuje se duchaplně Zbiják jedna, Zabíiják dvě... Chápu, jaký byl záměr autorů, ale 420 minut jsem se na to dívat nedokázal, po třetím dílem jsem si zbytek odpustil. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • V epizodě se přižene silný pouštní vítr a vojáci musí ven zajistit stany. I když stěny stanů vlají ve větru, na žádném z vojáků se nepohne ani vlas. Dobře je to vidět na záběru na Brada Colberta (Alexander Skarsgård). (DeziDiCzorka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno