Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Generatin Kill, aneb Mariňák na delší způsob? Podle mě ne. Mariňák byl klasicky dlouhým filmem, popisující válku v Iráku. Představoval pouze bandu málo vzdělaných mužů, kteří netouží po ničem jiném, než po pořádné akci, po výstřelu, po zabíjení. Ukazoval nám dokonalou nudu pouště, stejnost krajiny a nic nedělání. Generation Kill je mnohem zajímavější. Jednak díky delší pasáži, která nám představí mnohem více postav, ukáže nám jejich nitra, touhy a cíle. Není to přehlídka žluté pouště a modré oblohy. Tady se něco děje. Jednotka se každou chvíli přemísťuje, plní úkoly, které by neměly být spojené zrovna s jednotkou mariňáků. Používá diplomacii, občas násilí. V celkovém výsledku je tedy mnohem zajímavější. Alexander Skarsgård v hlavní roli exceluje, alespoň mě přišel děsně zajímavý. Zajimavých osobností má tento seriál celou spoustu, některé jsou dokonale využité a některé už méně. Seriál přesně splnit to, co splnit měl. Přidává se tak hrdě k seriálu Bratrstvo neohrožených. BO popisoval pro mě mnohem zajímavější válku, která mě přitahuje o dost více, než konflikt v Iráku, takže co se týče děje, BO je na tom lépe, ale co se týká postav, zájmu o ně a zajímavých osobností, jasně vede Generation Kill. Uvidíme, jak se vyvede The Pacific. 90% 20.11. 2009 ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejtěžší filmovou disciplínou je zřejmě zachycení samotné podstaty války jako procesu, který  je vlastně dokonalým popisem pekla.  Někdy se zadaří (Horalka,Bitva o Alžír), někdy se nezadaří (Jak jsem vyhrál válku,Sahara), někdy se prostě i přes snahu nelze ani přiblížit ke kvalitě knižní předlohy (Jatka č.5, Hlava 22) , no a většinou na základě očekávání studií , že by bylo vhodný nějaký ten dolárek výdělku z toho vyrazit, to sklouzne do sračkoidního žůžadobrodrůža s nějakým tím metálem pro ohrudí těch statečných bez bázně ni hany - i to však může býti dobrá zábava (Děla z Navarone, Kam orli nelétají) pokud to nezklouzne do praporů ve větrů vlajících a ručičkou na srdíčku položenou (Zachraňte vojína Ryana, Bratrstvo neohrožených). - Zde byť to mělo rozhodně blíže k Alžíru než k idiocii o matlákovi Ryanovi se nemůžu zbavit dojmu, že by tomu více slušela forma knižní než TV seriálová. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tato sedmidílná minisérie produkovaná HBO Films sleduje osudy jednotky průzkumné čety Amerických mariňáků. Během prvních čtyřiceti dní operace Irácká svoboda. (Americká invaze do Iráku roku 2003). Očima reportéra Rolling Stones, Evana Wrighta. Který se této invaze zúčastnil jako novinářský válečný dopisovatel a roku 2004 své zážitky sepsal v knize. Tato sloužila jako předloha. V některých rolích vojáků můžete vidět skutečné mariňáky kteří se těchto bojů zúčastnily a hrají zde samy sebe. Opravdu surový pohled na současné válečnictví. Na to jak se vojáci museli potýkat s nedostatečnou výzbrojí, výstrojí. Nekompetentním velením důstojníků s celkem nejasnou a neustále se měnící strategií boje. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Každý seriál má třetí díl. Třetí díl je pokračování expozice, kdy už znáte hlavní hrdiny, znáte konflikt a jasně víte, že "po tomhle díle se to notně pokazí". Generation Kill má bohužel samé třetí díly. Má samozřejmě i dobré stránky: dialogy jsou živé a nešustí papírem, všude je spousta detailů o tom, jak to v armádě chodí, ale každá akce hrozně rychle skončí a pak se zase na něco tisíc let čeká. Generation Kill je seriál o hláškách, co si říkají vojáci, když jedou v džípech, nebo čekají, až někam pojedou v džípech. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje jak je Generation Kill neamerický. Čekal jsem docela dost. Na první pohled zaujme zasazení a výborná technická stránka. O to víc mě mrzelo, jak je tento seriál vlastně o ničem. Moc se tam nebojuje, příběh to nemá, strašně moc se tam kecá a často i hodně sprostě a jako celek se to nehorázně, ale NEHORÁZNĚ táhne. Skupina vojáků jezdí ve svým džípu po Iráku a kecá, a kecá, a kecá o naprostejch hovadinách. Občas je to i docela sranda s trošku morbidním humorem, ale často mě to spíše uspávalo. 2/5 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)
  • Černošký kaplan v epizodě "Combat Jack" má místo tradiční purpurové štóly (šál) štólu maskovanou v kamufláži 3-color Desert. (c.tucker)

Reklama

Reklama