Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na Generation Kill a stěžuju si, že je tam 99 procent času válka...válka...VÁLKA. Pak přepnu, pustím si minimálně první čtyři díly The Pacific a stěžuju si, že v příběhu jsou srágory a válka žádná. Řekněte mi tedy prosím, kdy mám být skutečně spokojený, abych dokázal narvat plnej počet nějakému kvalitnímu válečnému mini-seriálu. Ono to na první pohled může vypadat hrozně hezky, když si uvědomíte, že tento seriál je jenom o válce. Vždyť on by měl být o válce. Ale taky by měl být trošičku zajímavý. Nějak by ten děj měl posouvat, a třeba i nepatrně. Měl by mi nějaký postavy víc přiblížit a ne aby mě nejvíc zaujala postava kapitána, kterej na každým briefingu povídá šíleným chraplákem, že i nepřátelští vojáci za kopcem z něj maj prdel. To mi v tomhle seriálu chybělo. Byl geniální. Dokázal se vpravit do války v Iráku a ukázat, co se tam děje, v co nejrealističtější podobě. Ale chybí mu to, co bych já jako divák po seriálu chtěl. Aby mě dokázal zaujmout, abych se obepnul kolem nějaké postavy a aby všecky ty díly měly nějaký smysl. Takhle vlastně koukáte na sedm hodin záběrů z Iráku. Chodíte mezi tábory a sledujete životy toho..pak zase životy onoho a vesměs z toho máte akorát kuloví. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Lahudka. Nemam, co vytknout. Srovnání s Bratrstvem neohrozenych je skutečně na místě a navic je to nadherny srovnani, jak na tom jsme o 60 let pozdeji. To, co filmu nekteri vycitaji (malo akce, malo dramat, zadna atmosfera, zajimava dejova linie) je uplne bezpredmetne. Tohle neni o tom se pobavit nad akcnosti ci uzasnymi triky. A tem, co vyzdvihuji BN nad GK bych jen chtela pripomenout, ze BN narozdil od GK vedeli a verili tomu, za co a za koho bojuji. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak americká armáda, která si narcistně hlídá svůj mediální obraz, zapůjčila všechnu techniku a vybavení pro natočení díla, které ji vykresluje jako bandu absolutních hňupů, kde člověk aby rozumně myslící bytost pohledal. Když si to v závěru uvědomí i samotní protagonisté a ještě jim k tomu zahraje Johnny Cash, plné hodnocení bylo definitivně obhájeno. HBO vládne! ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Absurdita na entou! Necekejte masakralni sceny a la Band Of Brothers, tady se hlavne mluvi... a ne zrovna spisovne. Luxusne podany syrovy pohled na stav 'nejsilnejsi' armady sveta stejne tak jako na celkovy interni system, ktery v ni panuje. Tezko soudit autenticitu serie, ovsem ikdyby se pravdivost pohybovala okolo minima, bylo by to hodne tristni. Opet precizni prace BBC... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený miniseriál z přostředí "Operace Svoboda pro Irák". Místy až dokumentární zpracování nešetří nikoho - samotné řadové marináky, důstojníky, generály, smysl celé operace i místní obyvatele. Chvílemi neuvěřitelný bordel, skvělé hlášky a trefné poznámky (americká vláda utratila jeden milion dolarů za výcvik každého z nás kvůli tomuhle?). Prostě dobrý seriál... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • V celkem 476 minutách seriálu se objevilo 47 postav. (jirijost)
  • Nad Bagdádem létal v poslední epizodě těžkotonážní přepravní dvoumotorový vrtulník typ CH-47 Chinook. (c.tucker)
  • Natáčení probíhalo přes šest měsíců v Jihoafrické republice, Mozambiku a Namibii. (Dzegr)

Reklama

Reklama