Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud s obavami, a tedy opožděním jsem si nakonec film pustil. V knižní sérii jsem zvládl 4 díly, na další nezbyl čas. Zejména první mne však opravdu zaujal především svojí tajuplností, temnotou a brutalitou ( knihy vydává Albatros a nejde o řadu pro dospělé). Film je v řadě momentů mírnější, s obroušenými hranami zakrvácené břitvy, což se dalo čekat. Až při jeho sledování jsem si uvědomil podobnost s klasickým filmem Zrůdy stejně, jako s literárním i filmovým Cabalem C.Barkera... Není to zcela špatné, ale úlitba přístupnosti ( byť v USA od 13 let) a snaha vydělat, co se dá, způsobily, že pravá šťáva s příchutí krve došla. Souboje jsou vydařené, pro mne pak nejzábavnější scéna je hřbitovní, otvírá ji božský Nick Cave se svými The Bad Seeds.... Upozornění na konci titulků, že žádné zvíře nebylo ani zraněno, ani zabito, mne znovu rozesmálo. Mělo jít o digitálního pavouka, hada, vlčího muže či snad proboha opičí ženu? ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Je to jakoby jste naroubovali jabloň s hrušní a vylez vám z toho knedlík. Těhlech debilit tady bylo zatraceně dost a už je na čase pochopit, že to zkrátka nebude fungovat pokud nevznikne nějakej zajímavej scénář, kterej bude obsahovat maso a krev v nejbrutálnější podobě (když už je to bráno jako horor) a zároveň nám nabídne strhující příběh (když už to nějakej chce mít), kterej chytne a nepustí. Je toho prostě moc (milion dílů s Potterem, Zlatej kompas, novej Percy Jackson nebo novinka Poslední vládce větru, která jde letos do kin, Letopisy Narnie, Inkoustové srdce atd.). Horší je to o to, že film nemá absolutně čím zaujmout. Příběh debilní, herci debilní (dokonce i John C. Reilly), hudba debilní, kamera debilní (v akčních sekvencích hodně debilní) a fakt, že se ve filmu neobjeví ani kapka krve (dost smutný, když se jedná o upířinu) posouvá film na zrůdnej odpad. Hrůza! ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mix rychlosti Twilingu, zrůdiček z Hellboye a mihnou se tady naklonovaní mistři Yoda ze Star Wars... Myslím že největší problém u filmu je,že nemá absolutně co novýho nabídnout.Už samotný potenciál je nulový,takových rádoby přelomovýcH fantasy ság je skrátka jak mraky počínaje Percy Jacksonem,Twiling sagou končíc Zlatým kompasem. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Divoké, úchylné, ale svojim spôsobom zaujímavé..síce niekedy prevláda pocit parazitovania na Twilight a podobných fantasy blbostiach..ale toto sa vydalo odvážnou a inou cestou ako ostatné fantasy...síce sa nečudujem, že to v USA prepadlo, ale mňa to zaujalo...a bol by som aj na pokračovania zvedavý. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Pokud by se toho ujmul dobrý scénárista a trošku to rozvinul, byl by z toho koukatelný seriál na pokračování, jako byly seriály na televizním kanálu Supermax v devadesátých letech minulého století (např. Bojíte se tmy?). Z traileru to vypadalo na vtipnou podívanou z upírského prostředí. Ale nakonec vám film doslova pije krev a vy prosíte o milost, aby už konečně došlo k rozuzlení. Jenže to pořád nepřichází a nepřichází... A ani nepřijde, protože to evidentně bude filmová trilogie. Aspoň mám jasno, na další díly už se nemusím dívat. Protože dobro vždy vyhraje nad zlem. Nebo ne? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama