Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mix rychlosti Twilingu, zrůdiček z Hellboye a mihnou se tady naklonovaní mistři Yoda ze Star Wars... Myslím že největší problém u filmu je,že nemá absolutně co novýho nabídnout.Už samotný potenciál je nulový,takových rádoby přelomovýcH fantasy ság je skrátka jak mraky počínaje Percy Jacksonem,Twiling sagou končíc Zlatým kompasem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka pro -náctileté s pár originálními nápady (přeměňování v upíry) a hodně divně vypadajícími herci. Salma Hayek má vousy, Ken Watanabe hodně velkou hlavu a Williem Dafoe vypadá jak pedofil. I přes tyhle zvláštnosti a nevyrovnaném vypravěčském stylu to ale celkem slušně uteče a člověk se i dobře pobaví. A navíc je tady hodně dobrý Josh Hutcherson, kterého bych tomto filmu jako nového Spider-mana (když už se o něm píše jako o kandidátovi) klidně bral. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám pan Weitz konečně Doprcal k docela kulantnímu filmu! Hravá sbírka bizarností v čele s neholenou paní Hájkovou a Dívkou s ocasem přinutí nejednoho úchyla strčit si během produkce ruku do rozkroku a velkoryse odpustit castingu ty dvě nezletilé homoklády v hlavních rolích! Takže po příjemně strávených stoosmi minutách nezbývá než vřele poděkovat paní Majerové, že byli Patyzón a jeho bojůvka emovlkodlaků zrovna zaneprázdněni vytím na Nový měsíc. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

S odřenými vlkodlačíma ušima za tři hvězdy, které svítí za úplňku při jasu úplňku. Líbila se mi bizardnost Upírova pomocníka, ale to bylo bohužel jediné, co mě na filmu nějakou poutalo. Potěšily měl dá se říci camea Salmy Hayek a Jane Krakowski. Příjemné zpestření :) Malinko mě zarazil konec filmu, protože jsem měl pocit, že se teprve všechno nějak dostává do varu a najednou konec. Asi by to chtělo další díl a trochu vylepšit scénář... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Pokračování z toho čiší na sto honů. Je to okaté, až to bolí, ale přesto se Upírův pomocník od přípravy půdy pro pokračování místy i odtrhne, a pak je i kouzelný. Upřímně mi nesedí některé postavy z podivného cirkusu, ale jinak jsem docela příjemně strávila 108 minut. Obrovským, opravdu obrovským překvapením byl pro mě John C. Reilly. Příjemný film, který pod slupkou fantasy a odlehčeného světa občas skrývá i zajímavé rozporuplné vztahy. Bohužel je to až moc jednoduché a možná i zaměřené na mladší publikum. Trochu vtipu, kreativity a pohrávání si se zápletkou by filmu neublížilo. Takhle je to takový průměr. PS: Zapamatovat si....Josh Hutcherson...padouch i sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 40 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama