Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu. Velice charismatický padouch, který, jelikož je vysokým policejním důstojníkem, ví jak spáchat dokonalou vraždu. Nic dramatického, jde prostě jen o nějaké dědictví. Ovšem chybička se vloudí, k případu se dostane poručík Columbo a Halperin má na problém zaděláno. Zvlášť závěrečná scéna korunovaná překvapením padoucha, který je sice podle svého plánu ve správném bytě a s těmi správnými důkazy, a nakonec zjistí, že vše je úplně jinak, stojí za to. Jinak Columbovi v tomto dílu třikrát vyplivlo auto, což žel jeho nadřízené nepřimělo k zvýšení platu, aby si mohl koupit nové. Aspoň že dostal skvělou nabídku k odkoupení svého modelu... :-) 5 hvězdiček - 100%. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je perfektní, jak umí tvůrci s předepsanou šablonou pracovat. tentokrát dva vrahové, dva zločiny a ústřední postavou je komisař oddělení. Columbo se musí pokusit dostat za katr svého nadřízeného, který je lstivý a během případu obratně pracuje s alibi pro sebe a kamaráda. Dopadení klasickou Columbovskou fintou, geniální......8/10 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastal ten správný čas, abych si tady i já zahrál na fundovaného filmového odborníka a napsal toto: Závěrečná epizoda třetí série populárního detektivního seriálu o poručíku Columbovi je velice dynamická a progresivní, pohrává si se zaběhnutými postupy a inovativním přístupem k mnohým tradičním modelům obvyklé dějové linky vytváří její výjimečnou hodnotu, pro níž je zcela logické použití páté hvězdy jakožto nositelky informace o výše uvedeném. To čučíte, co? ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem kromě jednoho nebo dvou všechny díly Columba a tento pokládám za nejlepší. Velice propracovaný a přitom nikoli překombinovaný příběh, dobře napsané vedlejší postavy (hlavně ten zlodějíček, s nímž se dá Columbo dohromady), působivá dynamika mezi Columbem a jeho nadřízeným (ve skutečném světě by ale musel mít poručík v podobné situaci extrémně dobře nabito, jinak by to byl jeho poslední případ). Narozdíl od většiny ostatních epizod, kde se vše podstatné odehraje v první třetině a pak se to už jen tak nějak pomalu okecává, zde se příběh postupem času stále vyvíjí, nejede na klasického columbovského autopilota. Usvědčení tentokrát velice mazané, jen do toho kutlochu bych s prominutím nevzal ani šlapku, natož paní Columbovou. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentoraz akčný Columbo, takmer ako Mission Impossible. A hlavne konečne nápaditý, so silným súperom a dostatočne zamotaný. Jediným mínusom je to, že scenáristi dosť zanedbávajú fakt, že čas smrti sa dá zistiť oveľa presnejšie, ako sa prezentuje. A to by Columbovi tak zjednodušilo prácu, že by sa len raz chytil za hlavu a mal by to vyriešené. V tejto epizóde sa na hlave musel škrabať veľakrát a ten záver bol stopercentný. Kto býva v ošumelom byte v pochybnom dome, bolo slušné prekvapenie. –––– Myslíte, že sa skrývá ve vaně? –––– Sedněte si. – Já nechci sedět! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům, který se nachází ve skladu, není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Toto místo se objevuje ve filmu Jamese Bonda Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno