Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo a politika, to mi nejde dohromady. Zbytečně dlouhý díl se spoustou hluchých míst. Záporák nemá žádné charisma, což je další mínus. Nebýt té výborné pointy, tak dávám 2 hvězdičky, pointa to tak trochu zachránila . "Vyndal jsem tu kulku ze zdi 3 hodiny předtím než jste způsobil poplach, že na vás stříleli." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď spoločne s Columbom spoznávame smotánku Los Angeles a občas aj iných miest, nesmie chýbať samozrejme aj vysoká politika. Ako sa na "najvyšie postavených a najchytrejších ľudí" planéty patrí, ich vraždy musia byť maximálne premyslené a polícii musia spôsobiť najviac problémov. Columbo je ale stále chytrejší a keď sa to tak vezme, tak sa mal stať prezidentom USA. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Budu s vámi mluvit, jak často budete chtít, jak dlouho budete chtít, a o čem vy budete chtít.“ Politika je plná podrazů, to je ale každému snad jasné. Tentokrát jsem nebyl ničím překvapen ani unešen, jedná se o takový Columbův průměr. Ale to znamená, že příběh je pořád kvalitní a zajímavý. Pobavila mě policejní kontrola poručíkova vozu, jenž byl ještě více ušmudlaný, než jindy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo sa ocitne v luxusnom krajčírskom salóne a dostane sa mu aj policajnej buzerácie pri náhodnej cestnej kontrole. Na začiatku vyšetrovania ani nehrá, ako v tom má zmätok, ale už po pár minútach na mieste má jasno. Potom je už len otázkou, koľkokrát sa bude chcieť na odchode vrátiť od dverí s rukou na čele. V tejto epizóde asi padol rekord, bolo to aj päťkát. –––– Nerad plejtvám. To už mám v sobê, to je výchovou. Můj bratr je to samý, taky je moc šetrnej. –––– Pomýšlíte na změnu šatníku, poručíku? – Ale né. Leda možná baloňák, ale to nějak nespěchá. Je totiž nezničitelnej, dobrá koupě. –––– ... a ještě nefungují stírače. Máte dva týdny, abyste to dal dopořádku. Nekoupíte si, pane, jiné auto? ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda z columbovské série mi bohužel nepřišla příliš vydařená a působila na mě příliš utahaným a zdlouhavým dojmem. Navíc ani vybrané postavy nepůsobily nějak zvlášť sympaticky, snad jedinou výjimku tvoří Haywordova sekretářka a milenka v jedné osobě v podání Tishy Sterling. V každém případě to rozhodně nebylo ani úplně špatné, byly určitě ještě slabší epizody a proto slušných 60 % si tento díl určitě zaslouží. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatických nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. Výjimkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT. Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)
  • V této epizodě se poručík Columbo (Peter Falk) objeví už v první minutě filmu, což je v celé sérii naprosto mimořádný úkaz. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama