Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela popravdě: Je a není to Columbo. Je, protože ve filmu hraje Peter Falk, ale není, protože změna klasické kostry seriálu je pryč. Vyskytla se tady v komentářích zmínka, že lidi nejsou zvyklí na změny a tak nastal poprask. Nedivím se, protože zrovna u tohoto seriálu jsou změny takového charakteru naprosto degradující. Pokud v první půlhodince nevidíme vraha, jak kuje pikle a pak přijde Columbo se svými otázkami, není to prostě ono. A tak ke své lítosti nemůžu hodnotit nijak jinak, než naprosto nejníže, jak jsem u seriálu Columbo ochoten jít - 3 hvězdičky - 50%. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé! Moc se mi líbila změna oproti klasické šabloně každé Columbovky. Tentokrát náš ušmudlaný detektiv musí jednat rychle a s vrahem si nezahrává. Hledá maniaka, který může každou chvíli ukončit něčí život. Hodně akční a zadýchané. Dokonce bych takový styl viděl rád častěji. Jeden z nejlepších dílů. ()

Reklama

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se v tomto dílu tvůrci pokusili o úplně nový styl, u kterého oceňuji snahu, ale s přibývajícím časem absolutně nevyšel. Na začátku Culumbo předvede perfektní tanečky a zápletka nestartuje klasickým seznámením se zločincem a jeho plánů. Od začátku jde o únos a chabý pokus se vyrovnat slavným thrillerům ala Mlčení jehňátek. Zločinec není za celou dobu konfrontován s Columbem, což byla největší devíza tohoto seriálu a je to maniak, který jedná nahodile a dementně. Především pátrání po unesené dívce je nudné, bez chytrých dedukcí. Tímto směrem určitě né, pánové. Asi doposud nejslabší díl......5/10 ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich obľúbených dielov o Columbovi. Je pomerne netradičný, pretože k žiadnej vražde nedochádza, zato tu spoznávame širšiu Columbovu rodinu. Svadba synovca s modelkou sa zmení na závod o čas a polícia tu postupuje veľmi obozretne, systematicky a dômyselne. Čoskoro je únosca známy, takže zostáva jediné. Stihnúť to včas. Prelína sa nám tu viacero dejových línií súčasne, film má teda dobré tempo a všetko je od začiatku zrozumiteľné. A tá Hispánka v hlavnej úlohe to zahrala celkom presvedčivo. Len som si nie celkom istý, či toho slizkého hezouna museli rovno zastreliť. ()

Fido 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná detektivka s nádechem thrilleru, ukazující perfektní a rychlou práci policie při odhalení a zneškodnění únosce. Ano, není to "náš" Columbo, jak ho známe. Není to "zábava", nejsou tu žádné extra gagy a vtípky, žádná vražda, pachatele neznáme od začátku, nemůžeme pozorovat poručíkovu "hru s myší", ani závěrečný trik při usvědčení. Ale možná právě pro toto "vybočení z řady" se mi tenhle díl opravdu velmi líbil a považuju ho za jeden z nejlepších. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama