Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Dej mi jeden hod! A proč ne rovnou dva, co?“ U všech ostatních Columbových epizod je vidíme poručíka jako nestranného profesionála, který přistupuje k vrahům bez záporných emocí. Tento díl je ale výjimka. Tady se vražda poručíka citově velmi dotýká a nutno říct, že se jedná o jeden z nejlepších dílů. Flashbacky do minulosti fungují dobře, i když jsem si nebyl jist jejich logikou – když vzpomíná jedna postava, proč nám tvůrci rovnou servírují i příběh jiné? Ačkoliv v půlce stopáže mě již počáteční napětí opustilo a já již tušil, jaký bude konec, přesto mě závěr nezvykle plný emocí rozhodně nezklamal. A poručík zde dokazuje, že je mistrovský herec! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jiný, ale jinak průměrný díl, který je jiný jen tím, že obsahuje flashforwardy na pohřeb. Určitě je zajímavé, že vrah jde tentokrát nejen po poručíkovi, ale i jeho ženě a i když jsem rozuzlení tipnul o mnoho minut dříve, konec je nesmírně milý a lidský. Hlavně fakt, že kult poručíkovy ženy je stále živý je super....už jsem se bál, že na fotografii byla skutečně ona. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(32/2014) / A máme tu legendárny diel a na CSFD aj prvý v hodnotení. Ja ako fanúšik Columba mám trochu pocit, že je to diel mierne nadhodnotený, každopádne je skutočne vydarený. Ako jeden z mála trošku vybočuje atmosférou, kedže sa tu pre príbeh hrá trošku viac emocionálne ako zvyčajne. Osobne mám medzi top epizódami iných zástupcov. (8/10) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět hvězdiček jako vyšitých, nejlepší díl ze všech to sice není, ale k těm nejpovedenějším a hlavně nejzapamatovatelnějším se řadí. Při prvním sledování mě ani trochu nenapadlo, jak se to celé vyvrbí. Závěrečné odhalení je naprosto geniální. Helen Shaver je výborná vražedkyně, takového psychopata poručík za soupeře nikdy neměl. ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama