Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Rozbouřené vody (S04E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na palubě výletní lodi do Acapulca je pravidelný pasažér, podnikatel s ojetými auty Hayden Danzinger i se svou velmi bohatou manželkou. Muže však vydírá bývalá milenka, zdejší zpěvačka Rosanna Wellsová, která vyhrožuje vyzrazením jejich poměru. Hayden si proto připraví rafinovaný plán – předstírá infarkt a nechá se umístit na ošetřovně. V pravé chvíli však nepozorovaně zmizí a Rosannu zavraždí. Podezření padne na zhrzeného Rosannina nápadníka, klavíristu z její doprovodné kapely. Avšak na lodi se shodou okolností plaví i losangelský policejní detektiv Columbo. A právě jeho požádá kapitán o pomoc s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se neodehrává v LA, ale na výletním "člunu" pro 500 cestujících, přesto je esencí toho nejlepšího ze seriálu Colombo: Stopáž celovečeráku a nekonečně se doptávající detektiv, který ale už od první chvíle tuší, kdo je vrah a jen ho otázkami štve, jak honící pes, až se mu nakonec kořist přizná, ač by někdy vlastně nemusela. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo po představení v Londýně podruhé opouští prostředí slunné Kalifornie a tady ona změna prostředí dopadla mnohem lépe. Do cesty se mu na palubě člunu... tedy, ehm, lodi - postaví skvělý Robert Vaughn, herecký antihrdina Lee ze SEDMI STATEČNÝCH a celou dobu stopáže tento trošku teritoriální díl baví a má rozhodně co nabídnout. Vóóóóláre, óho...  ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Stane sa vražda na výletnej lodi a lež pristane, Columbo má vraha. Tento diel spomínajú v inom dieli, kde Columbo skysne v Mexiku a musí riešiť vraždu zamestnanca slávneho matadora. Tú ženskú mi veľmi ľúto nebolo. S každým manipulovala a myslela si, že môže zájsť, kam chce. No, prerátala sa. A Columbo, ktorý si stále mýli pojem loď a čln, tak to bola sila. A keď ho zobudili a ospravedlňoval sa, že jeho žena keď si vypije, tak sa rada baví, tak to som skoro zletel z kresla od smiechu. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Moje žena to vyhrála v tombole společnosti Božího jména, takže to mám zadarmo.“ Toto setkání se svérázným poručíkem mě obzvlášť potěšilo a vlastně ani nevím proč. Možná proto, že tento díl je takový ten nejtypičtější. Poručíkovo vyšetřování, šikanovaný vrahoun, všemožné vtipné odbočky k paní Columbové i závěrečná finta na vraha, to vše bylo dávkované a zpracované přesně podle mého gusta. Změna prostředí z luxusních vil na luxusní zámořskou loď (nebo člun :D) této epizodě rozhodně prospěla. Celkově vzato jde rozhodně o jednu z lepších Columbových epizod. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti Columbovi tentoraz stojí veľmi prefíkaný a elegantný protivník v podaní Roberta Vaughna ( v poslednej dobe exceluje v seriáli Podfukári). Poručík sa vyberie na oddychovú plavbu s manželkou, ktorá to vyhrala v súťaži a pretože je takpovediac prítomná u vyšetrovania je spomenutá častejšie a vidieť ju... . Vyšetrovanie vraždy na „člne“ má solídny spád a aj odhalenie páchateľa je zaujímavé, poručík Columbo na konci odhalí svoj postranný úmysel sledovaný podaním istej informácie páchateľovi, ktorý za účelom vykonania nezbytných úkonov na zahladenie svojho skutku a poukázanie na iný objekt ako ideálneho obetného baránka učiní daný úkon a páchateľ sa už nezmôže na nič iba totálnu kapituláciu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Jedna ze tří epizod, kde k vraždě dochází mimo území USA. (Epistemolog)
  • Ačkoliv je Columbo (Peter Falk) se svou ženou na lodi, divák se s ní nikdy nesetká, ale někteří z posádky lodi se o ní zmiňují. (Epistemolog)
  • Magická krabice je pojmenována podle Curtise Credela, který hraje kouzelníka. (ČSFD)

Reklama

Reklama