Reklama

Reklama

Columbo - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–1972), 8 h 31 min (Minutáž: 73 min)

Hrají:

Lieux Dressler, Ray Milland, Barbara Baldavin, Robert Culp, Brett Halsey, Don Keefer, Peter Falk, Pat Crowley, Len Wayland, Bill Hickman, Glen Vernon, Kate Reid (více)
(další profese)

Epizody(7)

Zajímavosti (29)

Columbo (1971) (seriál)

  • Peugeot 403 Cabriolet se poprvé objevil v epizodě Vražda podle knihy (1971) s poznávací značkou 044 APD. Tehdy se seriál vysílal na TV stanici NBC. Po desetileté přestávce vysílala nové díly stanice ABC. Vůz má v těchto dílech poznávací značku 448-DBZ. (klukluka)

Columbo - Vražda podle knihy (1971) (epizoda) (S01E01)

  • Když režisérovi Stevenu Spielbergovi nabídli natočit pilotní díl seriálu, o kterém nikdo ještě nevěděl, zda bude vůbec pokračovat druhým dílem, váhal, ale když si přečetl scénář, byl nadšen. (sator)

Columbo - Vražda podle knihy (1971) (epizoda) (S01E01)

  • Do role zavražděné vdovy Lily La Sanky byla obsazena nadějná herečka Barbara Colby, která se v roce 1975 sama stala obětí neznámých střelců v podzemních garážích v Los Angeles. (moriaty)

Columbo - Semínko pochyb (1971) (epizoda) (S01E03)

  • První a poslední díl seriálu, kde je režisér uveden na začátku dílu. (ČSFD)

Columbo - Vražda podle plánu (1972) (epizoda) (S01E07)

  • Peter Falk (Columbo) tlačil na producenty Richarda Levinsona a Williama Linkeho, aby mu umožnili režírovat jednu epizodu seriálu. V té době to bylo u seriálové hvězdy vzácné a u seriálu v jeho 1. sérii prakticky neslýchané. Producenti se bránili, dokud Falk neodešel z placu. Levinson a Link se poté rozhodli Falkovi svěřit režii této epizody, protože vyžadovala komplikované natáčení na lokacích. Celý natáčecí tým byl frustrovaný, jelikož neustále měnící se staveniště na vybrané lokaci znemožňovalo opakování záběrů. Falk už nikdy nerežíroval další epizodu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno