Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

herr_carter

všechny recenze uživatele

Dokoukány tři díly a dál už nějak nebyla síla. Nikdy jsem neviděl delší než desetiminutovou pasáž ságy Stmívání, ale jsem pevně přesvědčen, že Letopisy rodu Shannara jsou určeny právě pro příznivce této série, jejichž ročníky narození se povážlivě blíží číslu 2000, nebo jej už dokonce přeskočily. Herecky nevýrazné, dějově umleté a jediná věc, která mě dokázala při jakés-takés pozornosti udržet do konce 3.dílu je přítomnost herce Manu Bennetta, jakožto druida, jež byl dávno považován za mrtvého, ale najednou se zjeví, aby pomohl hlavním hrdinům znovu uvěznit démony...................moje hodnocení = nehodnoceno. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že jsem Shannarovy magické elfeíny kdysi zkusil číst. Vážně! Já zkusil číst. V polovině však byla kniha odložena, protože mé centrum nudy zbytnělo natolik, že se na něm utvořila kožní řasa. To mě mohlo varovat, vite? No, nevarovalo. Díky nemalé pomoci rychloposuvu jsem tedy zjistil, že Baquero bych klidně jo, Poppy rozhodně ne, a že není všechno Tolkien, co se natočí na Zélandu. Elfí dědečkokrál by měl spíše vládnout skřetům, jelikož k nim má druhově tak trošku blíže. A náš starý dobrý Bennet Crixus si ve Spartakovi mohl dovolit ,,jednostranný" výraz na tváři, protože se to od něj docela i čekalo. Ovšem v roli Análnona, který má občas projevit náznaky pocitů, malinko selhává. Ať už káže cokoliv, vypadá, jako by jej zezadu penetroval Robert Rosenberg. Rukou. Zarvanou až po rameno. S roztaženými prsty! Které si týdny nestříhal (nehty, pyčo) a těsně před akcí jimi prohrabával sůl, jež pak halabala opláchl ajatinem. Herecké obsazení se celkově profiluje spíše ochotnicky. Scénář, plný krátkých přesunů a dlouhých breptologů, taky ničemu nepomáhá. Náznaky atmosféry vždy spolehlivě umlčí další výstup libovolného hereckého pionýra na piedestal debility, což však nemusí být nutně jeho chyba, ale, opakuji se, předložníka i scenárníka. Poslední stížnost bych kydl na postapo - ne, za tři tisíce let nebudou vrátka od minivanu vypadat stejně, jako kufr barkasu po třiceti járech provozu. A maturitní hodovačky nejsou to samé, co komár v jantaru jen proto, že na střechu tělocvičny navál vítr listí, takhle prostě konzervace nefunguje. ()

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Investoval som do tohoto gigantickeho paskvilu cas pre 4 diely. Hned uvodom:,Shannarov Mec, Shannarove magicke elfeiny a Shannarovu pisen prani som cital este koncom strednej skoly. V casoch, ked ste prisli do knihkupectva hocikde na Slovensku a spytali sa, ci predavaju nieco z "fantasy", tak sa na vas pozreli, akoby ste padli z jahody. Tento zaner v tom case este nepoznali - ok, v Bratislavskom Brlohu uz ano,odtial mal tie knihy kamos, co mi ich pozical. Elfeiny, druhu cast povodnej trilogie, som povazoval za Brooksovu najvydarenejsiu a zhodou okolnosti cca 2 mesiace dozadu, som si tuto z Ciech znovu objednal. Klasika, slusny pribeh, opis, zaporaci, vsetko. Mec bol sice prakticky kopiou Pana Prstenov ale Elfeiny su original, bez debaty. Zhruba v tom case som sa dozvedel, ze tato knizka sa filmuje. Vdaka dlhoocakavanemu uspechu natocenia niecoho z fantasy, a sice Hier o Trony, som dufal, ze konecne pribudne do sudka poriadna klasika od Brooksa. Zial, po zhliadnuti uz prvych par minut "tohoto tu", mi bolo jasne, ze to bude len dalsi z rady mimoriadne spackanych serialov, ktorym nepomohla ani dokonala knizna predloha. Obsadenie je nehorazne zle, kniznemu opisu neodpovedajuce (ani povahou, ani fyzickym zjavom). Pocnuc hysterickym prejavom filmovej Amberle, po gladiatorsky zjav v knihe mytickeho druida Allanona. Pride mi, ze tvorcovia nabehli do posilky a nejakeho salonu kdesi v haji, vsetkym zaspicatili usi a odeli ich do "odevu" ktory sa zdrodil v hlave nejakeho sfetovaneho navrhara. Krajina je jedna presaturovana omalovanka, nieco otrasne. Triky, nic moc. Dialogy a emocne reakcie zucastnenych su tak neuveritelne, ze som odvracal a krutil hlavou. Jedine co sa mi zdalo ako-tak pozivitne bolo vyobrazenie stromu Ellcryss a cuduj-sa-svete, demon Dagda-Mor. Vsetko ostatne je akoby z vypredaja a myslim, ze kazdy fanusik a citatel Shannarovej trilogie, ci nadvazujucih knih, musi byt tymto blivajzom minimalne znechuteny. Pokial ste sa o knizku a jej hrdinov zrakom ani neobtreli a staci vam pohlad na farebne cosi, ochotnicke postavy s peknymi tvarickami ale vyautovanymi reakciami, v tom pripade, nemusite byt nutne, ako ja, "rozladeny". Za mna vsak jednoznacny a nastvany humus. Citatelom Brooksa odporucam nechat si zajst chut. Radsej si vizualizujte postavy a miesta z knizky na zaklade autorovho opisu, ale co. Rovno si ju znovu precitajte. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama