Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Potenciál veľký. Ale na mňa je to moc MTV. Dialógy miestami špatné. Feši herci niekedy nedôverihodný. Za niečo stoja hlavne Manu Bennet, ktorý sa úspešne stáva mojím najobľúbenejším seriálovým hercom, Gimli a James Remar. Ostatní boli obsadení kvôli estetickým, nie hereckým prednostiam. Aj keď na princeznú sa dosť dobre pozerá. Keby to bolo drsnejšie, išiel by som z hodnotením hore. Takto keď neukážu ani kozu. Dávam iba 3*. Napriek tomu, aká je to chujovina, celý seriál ma bavil a tešil som sa na každý diel. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky lze tvrdit, že čím byl Pán Prstenů pro Hollywood, tím je už po pilotním dvojdíle Shannara pro televizní fantasy seriály. Pitomoučké a zcela evidentně pro teenagery, na druhou stranu ale i zatraceně GP šmakózní a s povedenými triky. A je tam krev! Spoustu postav jsem si sice představoval jinak (wtf Allanon) a pamatuji se, že knihy rozhodně nebyly post-apo scifárnama, ale nevadí. Zatim mě to nenuceně má a doufám, že se brzo objeví i drsný horalský rod Leahů. Utíká to celý až neuvěřitelně rychle a s elegancí, kterou tomu můžou ostatní veřejnoprávní bedny co se žánru týče jenom závidět... ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedené překvapení. Začal jsem koukat ze zvědavosti čistě kvůli Manu Bennettovi, ale nakonec jsem dostal povedenou fantasy oddechovku. Celá série má spád a nezačne nudit, postavy jsou sympatické, byť herecky to občas mohlo být lepší. Velmi povedená je hudba, to MTV u svých seriálů skutečně zvládá. Doufám v druhou řadu. 86 % ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Shannary je zoufalá povrchnost a zkratkovitost scénáře. Když vezmu v potaz, že se jedná o nepokrytou vykrádačku Pána Prstenů, tak jsem si často připadal, že nepolíben předlohou sleduji středozemskou trilogii, avšak bez úvodního prologu. Příběhu chybí jakákoliv hlubší mytologie či představení základních stavebních kamenů nastíněného světa (jedna věta na vysvětlenou je fakt málo), a vy pak často vůbec nevíte, proč postavy dělají to, co dělají, ani proč mezi nimi panují vztahy, jaké mezi nimi panují. Důležité události, jež v minulosti stanovily současné geopolitické rozložení panující ve světě Shannary jsou jen letmo zmíněny a nikdo se s žádným vysvětlováním neobtěžuje. Divákovy pak nezbývá, než se soustředit na ústřední dějovou linii, která má však také dost hluchých míst, a příliš nepřemýšlet nad pozadím a smyslem událostí. Je mi jasné, že v adaptacích komplexnějších příběhů je určitý stupeň zjednodušení třeba, ovšem u Shannary byl kontext oholen až na kost a zamýšlenou epiku pár zdařilých CGI záběrů a solidních kostýmů nevykouzlí. Shannara proto na mě zatím působí především jako promarněný potenciál. Uvidíme, jestli s druhou sérii dojde ke zlepšení. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama