Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jedna z obvykle vyzdvihovaných předností moderních seriálů oproti filmům spočívá v možnosti na delší ploše lépe strukturovat vyprávění a v návaznosti s tím profilovat postavy a ukazovat je mnohem komplexněji, než dovoluje časově omezený prostor celovečerního filmu. Pro MTV produkovaná postapo-fantasy pro náctileté řečený princip převrací na hlavu, když veškerou dramaturgii a s ní i vyprávěcí strukturu utváří podle vysílání, přesněji řečeno umístění reklamních bloků. Namísto koncentrovaného a koncepčně gradujícího vyprávění quality TV zde máme jednotlivé díly rozdělené na krátké filmy oddělené reklamními bloky, které na prostoru deseti až patnácti minut musejí rozvinout jednu peripetii a ještě ji zakončit cliffhangerem. Krom toho zdůrazňovaný vysoký rozpočet na jednu epizodu působí hodně směšně, když je zcela evidentní, že tvůrci místo soudobých blockbusterů, k nimž se chtějí alespoň propagačně přiblížit, má seriál svou praktickou stránkou blíže cormanovské škole brakovek. Těch pár CGI velkých celků se záhy okouká, když je jasné, že je to stejná krajina, jen s jiným pohybem kamery, a peníze, které spolkly, pak vyvažuje natáčení v generických exteriérech, dvou třech interiérech (aneb proč se skoro každý dialog odehrává u toho elfího stromu), a to nemluvě o obecném natahování stopáže tlacháním oproti slibovaným atrakcím a spektáklům. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na tento nový seriál, rozhodně mě zaujal, jelikož žánr fantasy v seriálech příliš nevidíme. Byl jsem zvědavý, jak bude vypadat svět plný elfů, lidí, skřetů, trolů a dalších podobných stvoření. Jenže hned po pilotu, který byl ještě docela zdařilý, jsem byl velmi zklamaný. Celé to je špatně zpracované. Nevýrazný příběh, nic neříkající postavy, které nelogicky skáčou z místa na místo a plno nedotažených a nesourodých scén. Jedině postava druida Allanona a krásné tulačky Eretrie, slušná výprava a triky drží Shannara Chronicles nad vodou. I proto se seriál nakonec dá v celku pohodě zhlédnout, ale nečekejte od toho nějaké zázraky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

MTV si natočilo svého LOTRa a dopadlo to podle očekávání. Všichni jsou tu mladí a krásní, celá série je prodchnutá úsměvnou naivitou a samozřejmě je tu absolutní zlo i absolutní dobro. Ale to neznamená, že to není zábava. Předně je vidět, že na výpravě, kostýmech či maskách se tady vůbec nešetřilo, takže technická kvalita je na vysoké úrovni. Líbil se mi i ten postapokalyptický motiv, kdy se elfové, skřeti a spol. vyvinuli až po globální katastrofě na Zemi. A nakonec mi docela sedlo i obsazení, pokud tedy nepočítám slizkého půlelfa. Knížku si kvůli tomu určitě nepřečtu a budu se hodně rozmýšlet, jestli dát šanci druhé sérii, ale času věnovaného té první rozhodně nelituji. 65% ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama