Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Axident 

všechny recenze uživatele

Pekelná MTV srágora, která přímo smrdí cílovou skupinou kolem patnácti let, což asi není nic proti ničemu. V tomto směru ukázkový produkt. Postapokalyptická lokace kombinovaná se záběry na pláně širé jak z Pána Prstenu i většina veškerého ostatního dění na plátně, vyjma neznámých, sotva průměrných herců, je nijak zvlášť autenticky generovaná počítačem, a scénář podle Brooksovy fantasy knihy z roku 1982 (česky 1997 "Shannarovy magické elfeíny") je splácaninou, která si půjčila od všeho něco. Předlohu neznám, ani další díly série, ale píše se o ní jako o "klenotu fantasy scény". Seriáloví hoši a děvčata, ať už se špičatýma ušima (elfové) či bez nich (lidé), respekive hlavní hrdina poloelf, jsou hezké tvářičky, šatečky, účesy, šperky a líčení mají jak z módního žurnálu "jak být sexy" a záběry na nadšením prodchnutý obličej elfky, zírající na tričko si sundavajícího mladíka jsou více než výmluvné... Má třináctiletá dcera bude mít jistě časem jeho plagoš nad postelí. Pro obstaršího diváka je snesitelný asi jen Manu Bennett v roli mazáckého druida. A, abych nezapomněl - i přes úvodní pobavenost a oprávněně pohrdlivý smích mě to dost bavilo a s chutí jsem koukl na třetí a čtvrtý díl, což nijak neumenšuje výše napsané. Prosím, zabte mě někdo, mám místo mozku zelňačku ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

Reklama

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. řada:Celkem příjemná teenagerovská fantasy jednohubka s opravdu parádní výpravou a řemeslnou stránkou, jež vám ve svých světlejších chvilkách malinko připomene i toho Pána prstenů. Bohužel, i když se tvůrci snaží, seč to jde, a na MTV blbinu se zde překvapivě hodně umírá, puberťáckého kabátku se tento kousek bohužel zbavit nedokáže. Někdy je to tak zkrátka až příliš naivní, dialogy tahají za uši a někdy se divák nemůže ubránit dojmu, že z jistých zásadních scén dalo vytěžit daleko víc. Na druhou stranu, pořád se tu něco děje a člověk se nemá moc kde nudit. Ne, nová fantasy pecka typu Hry o trůny nám tady neroste, ani béčkové guilty pleasure však v tomhle žánru není k zahození. 60% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit něco mezi fantasy sci-fi a postapokalypsou ? Eh, taky jsem si nemyslela, že to jde, možná spíš by mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, jestli by to mohlo jít. Ale evidentně, všechno jde. I když "jde" je asi i všechno co k tomu můžu říct, aspon o první serii tedy. Kombinace žánrů, jakkoli zní jako pěst na oko není na tomhle seriálu vůbec to nejhorší, možná dokonce je to to, kvůli čemu jsem vydržela těch 10 dílů. Jinak teda bohužel herci jsou občas k pláči, postavy jsou k pláči a hudba (ted mi na mysli konkrétně vyvstanula jedna scéna z posledního dílu, kde jsem se neubránila smíchu) z toho místy dělá frašku ještě větší, než dialogy...a to už je co říci. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama