Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (149)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jakési mapovaní neuzavřeného případu, kdy se tvůrci pokusili o jistý pokud rekonstrukce. Vše se točí kolem vynikajíce herecky ztvárněného páru a určitých fází jejich vztahu. Z romantického vztahu se stává peklo a z Goslinga se přetransformuje borec chladných emocí, se sklony k násilí. Pasáže, kdy to mezi manžely houstne a následná rekonstrukce zmizení manželky, včetně života podezřelého manžela v pokročilém věku, mě docela šokovala. Hlavně neschopnost usvědčit očividného pachatele. Je velká škoda, že jednotlivé části děje byly příliš brzo utnuté a nikdy nedokázaly využít svůj potenciál. Na pomalý začátek se poslední hodinka povedla a osobně mi přijde film podhodnocován. Takový Fincher by si určitě poradil lépe.......6/10 ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

I když se film místy hrozně táhl, zanechal ve mně zvláštní pocit. Jednoznačně jsem zůstávala čumět odporem nad Davidovým chováním. Takové to plížící se šílenství mi nahání husí kůži. To je ale asi tak jediný pocit, který ve mě po zhlédnutí zůstal. Samozřejmě nemohu zapomenout na herecký výkon Kirsten, protože tu ať strčíte do jakéhokoli sračkoidního filmu, prostě herecky nezklame. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Dokud byla na plátně Kirsten Dunst dalo se na to celkem dívat a jednalo se o slušný (byť stále průměrný) thriller s nevšední ponurou atmosférou a několika velmi působivými scénami. Poslední třetina ale film úplně pohřbila. „Starý mladý“ Ryan Gosling působil značně komickým dojmem, a když se ještě k tomu převlékl za ženskou, byl to vrchol nevkusu. Za tuhle třetinu filmu by si film zasloužil snad maximálně jednu hvězdu. Jak už jsem ale uvedl, první dvě třetiny nebyly zase tak špatné, i s ohledem na to, že se točilo podle skutečné události, což vždycky trochu svazuje ruce. Jednu hvězdu navíc dám za herecké představení hlavního dua, i když se mi zdá, že Kirsten Dunst tentokrát Ryana Goslinga přehrála. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou skvělým thrillerem a je zajímavé vidět Goslinga v záporné roli narušeného milionáře. Nicméně poslední třetina je jak vystřižená z jiného filmu. Tentokrát ale nejde vinit scénáristu z příliš bujné fantazie, jako spíš příběh samotný, který se skutečně stal. Přesto myslím, že by udělali líp, kdyby tam tu poslední část nedávali, protože docela zásadně kazí dojem z celého filmu. Tak jako tak ale nemůžu přehlédnout dobré herecké výkony a zmiňované 2/3 filmu. 7/10 ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží něco mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale dávám za 4. Jednak kvůli podmanivému příběhu, který ke konci chytá lehce bizarní nádech a paradoxně mi přišel právě díky tomu uvěřitelnější. Dalšími plusy jsou Kirsten a Ryan kteří hají skvěle a poslední plus je líčení, které působilo také důvěryhodně. Celkem líblio ;) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • V show Jimmyho Fallona prozradila Kirsten Dunstová, že osoba, na níž je založena postava Davida Markse, se přijela podívat na plac a z povzdálí sledovala natáčení. (Geriel)
  • Kirsten Dunst natočila film krátko po tom, čo sa vrátila z rehabilitácie, kde sa liečila z depresie. (U_S_O)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama