Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když se čas naplní, zlo povstane." ----- Čistokrevný úlet, který mě naplňuje radostí. Protože zhmotňuje sny a přivádí tak k životu trojrozměrné leporelo ... protože si s ničím nedělá těžkou hlavu a svému příběhu přizpůsobuje všechna pravidla (pokud rovnou nevytváří nová, která jsou mu ušitá přesně na míru) ... protože vysílá do boje kovboje bez koltu a samuraje bez meče ... protože vyznává heslo, že "oko za oko a zub za zub zajistí rovnováhu líp než nastavení druhé tváře" ... protože EXISTUJE. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zhulenecké Sin City. S jednodušším příběhem, s přidaným humorem a kvantem hromadných bojových scén, které neměl ani Křižník Potěmkin. Vážně nevážně a krapet teatrálně, ale přece zajímavě pojatý Kung Fu rytmikál. Bohužel hudba byla dosti otravná a takříkajíc se nehodila. Rovněž kasting mohl být lepší. Místo Joshe Horneta bych si dovedl představit někoho mnohem charismatičtějšího, ačkoliv chápu, že jeho vzhled naivního děcka byl žádoucí. Rozumějte, David se měl postavit Goliášovi. Tac ól, folks. A v leporelovém magořišti! Jestli to není na čtyři hvězdy, tak už nevím, co s vámi. ()

Reklama

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som to stiahol len kôli plagátu, ale ten bol jediný na čo sa dalo pozerať. Už od počiatku bolo jasné, že to bude druhoradý film. Súdim tak podla vizuálnej stránky. Ten pokec v úvode ma donútil si pozreať aspoň 25 minút, ale k ničomu to neviedlo. Trápne tanečky, akože bojové umenie a podobne. To nie je nič pre mňa. Možno tak v osemdesiatych rokoch a v prvej polovičke dävedesiatych. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Největším kladem je komiksová stylizace a fórky. Miluju vyskakovací figurky, poslední akvizice v mé sbírce, Malý Princ je totálně úžasná, ale zpátky... Výtvarně je to pěkné, i když rychlé a ne tak stylové, jako třeba Sin city. Dějově je to slabší, přeci jen je téma pomsty v dnešní době trochu zasmrádlé. Kombinace kovboje, samuraje, barmana a kurvy taky trochu kulhá, ale budiž, komiks je spíš na koukání, než na dumání o podstatě. A že se tam občas někdo pokusí o nějakou oduševnělejší hlášku? To je asi otřes mozku:-)) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Aneb co jde vytěžit z béčkového akčního filmu. Zapomeňte na rádoby intelektuální rozjímání Smrtihlava, či pokus o velkolepost Vrány, Bunraku má podobě temně laděný fantasy háv, přičemž pod ním skrývá mnohem víc akce a ryzí zábavy. Ač je na první pohled znát, že tvůrci byli nuceni natáčet ve skromných kulisách, nezabránilo to filmu v rozvinutí pocitu, že se nacházíte v odlehlém apokalyptickém světě, kde vládnou gangy, nepsaná pravidla podsvětí a hlavně hbité ruce charismatických bojovníků. Přímočarost imitující postup počítačovou hrou kupodivu není na škodu. Hodilo by se sice komplexnější uvedení do světa a širší vysvětlení okolností, ale nemůžeme chtít všechno, přeci jen Bunraku není Matrix... Kolem a kolem výborná oddychovka s nápisem "guilty pleasure" na čele. 8/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama