Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

bartias 

všechny recenze uživatele

Pistolník bez zbraně a samuraj bez meče se setkávají v (doslova) pestrobarevném, hravě přestylizovaném úletu, který vypadl z něčí bohaté fantazie. Akce se míchá s fantastickými kulisami a do toho se ozývají tóny muzikálu. Někdy je to moc, ale Bunraku má určitě potenciál, aby se pro někoho stalo zbožňovaným kultovním dílkem. 7/10 ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy jak ze žurnálu, natočená takovým způsobem, že mě to posadilo na zadek. Překvapivě dobrý Hartnett, tradične skvělý Harrelson, nejvíc charismatický Perlman a životem sešlá Demi Moore, toť plejáda super herců, kterým se podařilo vytřískat z tohoto snímku naprosto vše. Má osobní satisfakce je, že do příběhu nenasrali žádný děcka, jak to mají poslední dobou v žánru fantasy ve zvyku. 90% ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

I'm the product of a fucked up generation. Guy Moshe se rozhodl ukázat stereotypu prostředníček. V obdobě postapokalyptické budoucnosti přináší příběh pomsty, o který tu vlastně ani tak nejde. Hlavní je to, že Bunraku je setsakramentsky stylová podívaná, nadupaná akcí a originalitou, která se dnes zase tolik nevidí. Drtivé většině určitě nepřijde k chuti, avšak pro ty, které snímek pohltí, tu čeká nesmírně zábavná jízda. Dvě hodiny utečou jako voda i přesto, že je to poněkud absurdní a přihlouplé. S čistým svědomím se přikláním k vyššímu hodnocení, protože už jen ta odvaha jít do podobného materiálu se ctí, je více než sympatická. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Osobně, tyhle stylizované komiksáky-animáky nijak nemusím, ale tady ty dvě hodiny utekly, násilí bylo v určitých, pro mě ještě snesitelných mezích, celkem dobře se na to koukalo a odsýpalo to. A jasnou hvězdou filmu je ten, co podává nápoje. Vždycky to tak dělal - Wooooody! ~~~ Na druhou stranu trochu bych uvítal zklidnit místy nepřehledný děj a zvraty (ale to byl spíš můj problém, nestíhal jsem sledovat jak stylizované obrázky, tak opravdu hodně ukecané titulky), a čekal jsem trochu víc od Demi a Rona. Tedy ne, že bych od nich čekal lepší výkony, např. Demi neměla ani moc prostoru, a v tom to bylo - obě postavy mohly mít prostoru o chloupek víc - původ jejich setkání byl jen takové... "puf". ~~~ Určitě na to kouknu někdy ještě jednou, už jen kvůli vizuální stránce :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pistolník bez pistole (knírkatej Josh) a samuraj bez katany (ženatka Gackt) se spojují, aby čelili náporu desíti poměrně těžko překonatelných bojovníku, v jejichž čele stojí, jak béčkový viking vypadající, Hellboy. A jen tak pro parádu, ale vlastně asi i pro "namakanou káru a řidičské schopnosti", si s sebou vezmou jako bokovku ještě pingla z blízké putyky. A celé je to moc pěkně natočené, poskládané a vůbec vypiplané, ale tak nějak bez šťávy, správného humoru a pořádného příběhu. Jako by chtěl režisér natočit Kill Billa ve stylu Sin City a přitom si myslel, že scénarista netřeba (on Guy Moshe se na tom evidentně taky teprva psát učí). Chyba. Forma bez obsahu smrdí. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (pornogrind)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama