Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obával som sa na začiatku, že pôjde o ódu na tatranskú prírodu, aj keď aj tie si rád pozriem, ak mám náladu, ale našťastie nie okrem niekoľkých neškodných rozprávačských vložiek hlavne na začiatku. Potom nasledujú už len samé pozitíva a nabažil som sa ponorkovej drámy troch chlapov so skvelými hercami a ich mnohými zľudovelými hláškami, o ktorých som ani netušil, že pochádzajú asi odtiaľ. Naviac je až na počudovanie, koľko ideologicky nevhodných prvkov dokázali tvorcovia dostať do filmu v čase tvrdej normalizácie. --- Pani manželke sa páči, musí sa aj pánu manželovi. Maľovať sa nebude. --- Čo sa človek natrápi, kým o všetko príde. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dnes už by nikdo asi takový film nenatočil, nádherná horská balada s podmanivými Tatrami, krásnou Emílií Vašáryovou, škoda jen, že méně odvážnou než sestřička v Postřižinách a příběhem o pravém přátelství. I přes svůj tragický podtón působí Medená veža neuvěřitelně uklidňujícím dojmem. Chyběly mi tu tedy jen ty horské kozy... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se…..kam čert nemůže, nastrčí ženskou :o) Tři kamarádi Pirin, Valér a „R“, tři nerozluční přátelé „ na život a na smrt „ ,kteří si užívají mládeneckého života na chatě ve Vysokých Tatrách, (lezou si pro radost, popíjejí a když je příležitost, hází si krabičkou sirek o ženské ). Jednoho dne si jeden z nich takto „ vystřelí „ sněhovou koulí, dívku jménem Saška. Do této „ idylky „ tedy vstupuje na scénu krásná Emília Vašáryová, aby následně prověřila sílu jejich přátelství. V momentě, kdy ji všichni definitivně přijímají mezi sebe, dostává příběh další trhlinu, jež má katastrofální následky. Medená veža je ČISTÝ, ( tragický ) snímek o síle přátelství, lásce, žárlivosti…, který si na nic nehraje, navíc jako bonus na vás čekají krásné scenérie velehor a návdavkem libozvučná hudba Zdeňka Lišky. p.s. pro mě jako člověka, co se vždy rád do slovenských Tater bude vracet je to srdeční záležitost. Pouze (moje) škoda…tohle by si zasloužilo VELKÉ PLÁTNO. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Kolíska a hrob, povinné duo signálom skutočnej cesty , počas ktorej si človek má na vysoký stupeň klásť prahnutie za slobodou, lásku a priateľstvo. I napriek tomu však naráža na gordické uzly týchto mét. Prepájajú sa a nútia človeka hľadať odpovede na svoje činy, ktoré sú najživším odrazom toho, akí sme. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najlepších slovenských filmov. Opisuje príbeh troch kamarátov, horolezcov, ktorí žili v horskej chate vo Vysokých Tatrách. Vysoké Tatry, Slovensko, 70.te roky a v nich sa odohral príbeh troch kamarátov, do ich relatívne pokojného života vstúpila žena a na malér bolo zamiesené - došlo k nedorozumeniu - kým ju podozrieval, že mu bola neverná, ona ho milovala. Tragédia na seba nedala čakať. Film sa mi celkovo páčil, krásne zábery na majestátne horské štíty, hudba, aj celkovo vykreslený chlapský svet, do ktorého prišla na "návštevu" žena. Je to taký netypický film, ktorý niečo povie o Slovensku. Našiel by som tu kombináciu žánrov. Poetiku - nádherné prostredie Vysokých Tatier, kde sa príbeh odohráva. Pri vhodnej kombinácii s hudbou vzniká i romantika. Spoznáme tu však aj drámu a tragédiu. Film sa rozbieha romanticky a humorne a mení sa v celkom iný žáner. Už kvôli prostrediu a atmosfére si snímka zaslúži vysokú známku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Mnohé zábery sa robili v štúdiu, teda nešlo o reálne hory, ale len o kulisy. Všetky scény, ktoré sa odohrávajú dnu v chate, sa točili v Bratislave na Kolibe. (Raccoon.city)
  • Ivan Bukovčan sa inšpiroval umiestnením kríža na vrchol skaly príbehom chatára z Rysov a jeho priateľa z 50-tych rokov. Filmový kríž bol na jednom z vrcholov Vidlového hrebeňa a ležal tam spadnutý ešte v roku 1978. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama