Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

klukluka 

všechny recenze uživatele

85 procent? To je nějaký spiknutí milovníků tklivé hudby z pera Zdeňka Lišky, ne? Protože tady nic jinýho nebylo..? Jen prázdný plky bez špetky humoru. Ten voice over si vypůjčili od malýho Jirky z Cesty do pravěku a ani neměnili text. Dva bezkrevní slaboši a aspoň jeden normální borec na místě, kde by se mohlo odehrát skutečný přátelství a silný drama, kdyby to nepsal (můj odhad) od stolu nějakej intouš z Bánskej Bystrice, kterej byl na horách akorát kdysi v sedmé třídě se školou. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jakpak to, že jsem do svých sedmadvaceti let nespatřil tuto Slovenskou Tatranskou nádheru v hlavním vysílacím čase na České televizi..?..ne, nechci znát odpověď, raději znovu strčím do mechaniky DVD...a budu snít o tom, že se nebojím výšek a slezu jakoukoliv skálu. Příběh o kamarádství, ženách a silných charakterech si místo v mém po dálkách volajícím srdci našel okamžitě... ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Ivan Mistrík...Pil jako Dán a hrál jako Bůh. Z pití a depresí nikdy nevzejde nic dobrého, a tak se i stalo. Obrovská škoda vynikajícího herce. Ale zpět, tatranská nádhera, chata horské služby a tři nerozluční kamarádi. A nebyl by to urostlý Štefan Kvietik, aby se nezamiloval. Chlapské kamarádství je narušeno, i když krásná Saška je milá, příjemná, a cesty všech se musejí k sobě nějak nalézt. Jenže kam to občas z hor chodí ? Důvěra dostává trhliny, aby vyvrcholila tragèdií. Tak, co se zpracování týče, vše na vysoké úrovni. Jen mi šla od poloviny ta nádherná Liškova hudba trochu na nervy, bylo jí tam moc, ten stejně se opakující motiv jen se stoupající gradací. Ale jinak zážitek. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ojedinelá kvalita tohto snímku sa začína nenormálne dobrým scenárom, pokračuje vkusnou réžiou Martina Hollého a vrcholí trojicou hereckých predstaviteľov. Balada! Na absolútnom vrcholčeku je potom obdivuhodný výkon sympatickej Milky Vašáryovej, ktorá mala zo všetkých asi najťažšiu úlohu. Keďže nedostala veľa priestoru, musela využiť každučký moment na to, aby do svojej nevďačnej role vliala život a vytvorila skutočný, silný charakter, nie len pobehujúcu figúrku. Dokázala to, funkčne zapadla do celku, vzápätí ho výrazne obohatila a vytvorila jednu z najvýraznejších ženských postáv, aké kedy film zažil. Štyridsať Oscarov! ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Fatálny príbeh kamarátstva troch ľudí, ktorí milujú hory. Podstatné na ňom je, že sa tu všetky chlapské emócie riešili činmi. Neviem, či to bolo dobou, prostredím, alebo individualitami; a tiež, či je to lepšie ako zapletať sa do zbytočných intríg a nebáť sa o život. Povedal by som, že trápiť sa napokon nad tým, čo sa už nedá zvrátiť, je horšie ako nekonať, ale to už odbieham. Každopádne, film by sa dal dnes bez váhania zaradiť pod žáner bromance. Ako už bolo napísané nižšie, réžia sa niesla v duchu hesla "v jednoduchosti je krása" (Emília Vášáryová stvárnila tú jednoduchosť:). Ale jediné z vizuálu, čoho som tu čakal viac, je priestor na zobrazenie majestátnosti Tatier. Až na pár záberov na Medenú vežu, úvodnú a záverečnú sekvenciu, išlo väčšinou o príliš zblízka snímané skaly, aby som sa mohol ako divák dostatočne pokochať exteriérmi, a nadýchať sa v tejto špinavej Bratislave pre zmenu aj tatranského vzduchu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Chata, ktorá bola za cca 500 000 korún československých postavená kvôli nakrúcaniu filmu, musela byť po natáčaní odstránená, pretože sa nachádzala na území Tatranského národného parku (TANAP). (pravo)
  • Emília Vášáryová (Saška) netají, že režiséri, ktorí ju obsadia, musia pri nahých scénach počítať s dablérkami. Výnimku neurobila ani pri natáčaní Medenej veže. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno