Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto ma dostalo. Slovenské filmy, ktoré dokázali naplno uspokojiť moje divácke nároky by som vedel spočítať na jednej ruke a tento patrí do absolútnej špičky. Krásny baladický príbeh o idylickom spolunažívaní troch kamarátov a o tom, akú šarapatu dokáže spraviť v tomto trojuholníku bežný vzťah k žene, ktorá naruší jeho harmóniu raz a navždy. 90%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

85 procent? To je nějaký spiknutí milovníků tklivé hudby z pera Zdeňka Lišky, ne? Protože tady nic jinýho nebylo..? Jen prázdný plky bez špetky humoru. Ten voice over si vypůjčili od malýho Jirky z Cesty do pravěku a ani neměnili text. Dva bezkrevní slaboši a aspoň jeden normální borec na místě, kde by se mohlo odehrát skutečný přátelství a silný drama, kdyby to nepsal (můj odhad) od stolu nějakej intouš z Bánskej Bystrice, kterej byl na horách akorát kdysi v sedmé třídě se školou. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Obával som sa na začiatku, že pôjde o ódu na tatranskú prírodu, aj keď aj tie si rád pozriem, ak mám náladu, ale našťastie nie okrem niekoľkých neškodných rozprávačských vložiek hlavne na začiatku. Potom nasledujú už len samé pozitíva a nabažil som sa ponorkovej drámy troch chlapov so skvelými hercami a ich mnohými zľudovelými hláškami, o ktorých som ani netušil, že pochádzajú asi odtiaľ. Naviac je až na počudovanie, koľko ideologicky nevhodných prvkov dokázali tvorcovia dostať do filmu v čase tvrdej normalizácie. --- Pani manželke sa páči, musí sa aj pánu manželovi. Maľovať sa nebude. --- Čo sa človek natrápi, kým o všetko príde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh jednoho přátelství tří kamarádů, do jejichž života vstoupí žena. Příběh, který by se klidně mohl odehrávat v jakémkoli prostředí, ale v atraktivních lokacích Tatranských velikánů má zvláštní "majestátné" kouzlo. O horolezectví tady zase až tak moc nejde a rozhodně to není horolezecké drama. Výtečné herecké výkony, krásná kamera a vynikající hudba Zdeňka Lišky, ale především silný zážitek. S tím že se jedná o jeden z nejlepších slovenských snímků, který nic ze své působivosti neztrácí ani po 35 letech, se nedá než-li souhlasit. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh tří nerozlučných kamarádů. Jejich přátelství však projde zatěžkávací zkouškou poté co jim zkříží cestu Saška(Emília Vašáryová). Jak se říká: kam nemůže čert tam nastrčí ženu. Od téhle chvíle už nic nebude jako dřív. Víceméně film o čtyřech hercích, kteří podali přesvědčivý herecký výkony. Zdatně jim ale sekundovala matka příroda a dechberoucí lokace Tater. Silné čtyři hvězdy. O filmu jsem se dozvěděl od uživatele HorrFi. Díky za tip kámo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Celkové náklady filmu boli vyčíslené na sumu 5 700 706 korún československých. (pravo)
  • Iný variant názvu bol „Milenci Stratenej doliny“. (Raccoon.city)
  • Ivan Bukovčan sa inšpiroval umiestnením kríža na vrchol skaly príbehom chatára z Rysov a jeho priateľa z 50-tych rokov. Filmový kríž bol na jednom z vrcholov Vidlového hrebeňa a ležal tam spadnutý ešte v roku 1978. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno