Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh jednoho přátelství tří kamarádů, do jejichž života vstoupí žena. Příběh, který by se klidně mohl odehrávat v jakémkoli prostředí, ale v atraktivních lokacích Tatranských velikánů má zvláštní "majestátné" kouzlo. O horolezectví tady zase až tak moc nejde a rozhodně to není horolezecké drama. Výtečné herecké výkony, krásná kamera a vynikající hudba Zdeňka Lišky, ale především silný zážitek. S tím že se jedná o jeden z nejlepších slovenských snímků, který nic ze své působivosti neztrácí ani po 35 letech, se nedá než-li souhlasit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nádherný prenádherný snímok , ktorý sa právom radí medzi to najlepšie v slovenskej kinematografii. Pekný a zároveň trpký príbeh silného priateľstva a lásky zasadený do prekrásnej a zároveň drsnej scenérie je natoľko fastinujúci a pohlcujúci, že by som nedbal keby mala Medená Veža aj tri hodiny. Podmanivé, silné, hypnotické dielko... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk může utíkat před lidmi, nikdy však neuteče před sebou…" Dech beroucí scenerie tatranských hor, dech beroucí hudba Zdeňka Lišky a především lidsky silný příběh tří přátel, do jejichž společného života v horách osudově vstoupí jedna krásná žena v podání Emilie Vašáryové. Žena, jež je jako "motýl, kterého se nikdy nepodaří chytit do dlaní". Tato skutečnosti je příčinou žárlivosti, která má nakonec dvojnásobně tragické důsledky. Jediné, co mi na celém filmu moc nesedlo byla ta pašerácká dějová linka, která v samotném závěru poněkud přebije celkové vyznění snímku. Jakoby tu ani tolik nešlo o ono vyústění osudu postavy Pirina a jeho manželky Sašky, ale o to, jak skončili jeho kamarádi. Jsem si vědom toho, že film má volné pokračování, které s onou dějovou linkou dále pracuje, přesto mě ale závěr v tomto směru maličko pokazil celkový dojem z filmu. Jinak by to totiž bylo jasných pět hvězdiček...Ale třeba až na to kouknu někdy podruhé, ještě tu pátou hvězdičku přidám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto ma dostalo. Slovenské filmy, ktoré dokázali naplno uspokojiť moje divácke nároky by som vedel spočítať na jednej ruke a tento patrí do absolútnej špičky. Krásny baladický príbeh o idylickom spolunažívaní troch kamarátov a o tom, akú šarapatu dokáže spraviť v tomto trojuholníku bežný vzťah k žene, ktorá naruší jeho harmóniu raz a navždy. 90%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh tří nerozlučných kamarádů. Jejich přátelství však projde zatěžkávací zkouškou poté co jim zkříží cestu Saška(Emília Vašáryová). Jak se říká: kam nemůže čert tam nastrčí ženu. Od téhle chvíle už nic nebude jako dřív. Víceméně film o čtyřech hercích, kteří podali přesvědčivý herecký výkony. Zdatně jim ale sekundovala matka příroda a dechberoucí lokace Tater. Silné čtyři hvězdy. O filmu jsem se dozvěděl od uživatele HorrFi. Díky za tip kámo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Iný variant názvu bol „Milenci Stratenej doliny“. (Raccoon.city)
  • Emília Vášáryová (Saška) netají, že režiséri, ktorí ju obsadia, musia pri nahých scénach počítať s dablérkami. Výnimku neurobila ani pri natáčaní Medenej veže. (hippyman)
  • Počas filmovačky ochorel Ivan Mistrík (R) a režiséra Martina Hollého nútili, aby pokračoval v nakrúcaní. Pokúšal sa síce postavu preobsadiť, ale výsledok bol katastrofálny a tak musel vyčkať, kým sa Mistrík nevyzdravel. (pravo)

Reklama

Reklama