Reklama

Reklama

Prckové

Trailer 2

VOD (1)

Malý chlapec objeví barevný kouzelný kámen, který nejen plní přání, ale zároveň v malém městečku Black Falls, kde se příběh odehrává, způsobí naprostý chaos. To když se ho pokusí zmocnit závistivé děti i vypočítaví dospělí. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre mladších násťročných. Podobne ako v prípade hraných rozprávok pre malých, trochu ťažko mi hodnotiť takéto veci, pokiaľ vekovo nie som priamo cieľová skupina. Zanechalo to však vo mne dojem podobný hoci aj rozprávkam typu Arabela, kde trochu rozpačité a veľmi schematicky spracované scény zachytávajúce bežný život aktérov kontrastujú s fantazijnými sekvenciami kde sú hrdinovia konfrontovaní s mimozemšťanmi, podivnými príšerami, mierne šialeným vedcom a kúzelným kameňom. V tomto prípade sú tieto fantázie uletené, originálne a v kontraste k zameraniu filmu často až neobvykle na hlavu postavené - koľkokrát má človek šancu vidieť súboj čiernokockového robota, obrovitánskej osy a krokodílosaurov? Tri hviezdičky preto, lebo je desná škoda zrieďovať takúto solídnu imagináciu pomerne schematickým spracovaním, ktoré celkom nezachraňuje ani rozkúskovanie filmov na viaceré časovo nezávislé "minipríbehy". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodrieguezův odvaz pro celou rodinu, kterým zrovna dvakrát neoslnil. Sám si k němu vedle režie napsal scénář, hudbu, sestříhal si ho a nakonec si ho produkoval. Dětem se dostane do rukou Kámen přání, který splní všechno na světě a během filmu několikrát změní majitele, kterému bude plnit roztodivná až bizarní přání. Rodriguez v tomhle ohledu popustil svou uzdu fantazie naplno a nešetří nápady, které by samy o sobě vydaly nejméně na pět celovečerních filmů, ale nějak tomu zapomněl dát pevný řád a i u nenáročné zábavy platí, že by divák měl být pobaven a ne zaplaven řadou nápadů, které netvoří pevný celek, protože tady snaha o jakýkoliv příběh citelně selhává. Tahle převážně triková podívaná sice zběsile chrlí jeden nápad za druhým, ale bohužel to nemá hlavu ani tu patu. Do filmu nacpal vedle neznámých dětských tváří i osvědčené herce (Spader, Cryer, Dennings, Macy a další), ale jeho upřímná snaha vyřádit se překročila únosnou mez. Já si raději počkám na jeho "dospělejší" projekty, které mají přece jen hlavu i tu patu. ()

Reklama

dalia 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný, praštěný dětský film, má spád a tempo, rozdělení do "epizod" je zajímavý nápad, i když někdy jsem měla problém si uvědomit, co vlastně čemu předchází. V kontextu amerických rodinných filmů je tento docela originální a není v něm zas až tolik obvyklých klišé, i když některým se také nevyhne. Nenáročná, ale svižná zábava, film není příliš dlouhý, takže jsem se vůbec nenudila. Pár logických nesrovnalostí by se našlo (pokud všechna kouzla nakonec zmizela, co ta přemoudřelost toho batolete??), ale v tomto žánru, v podstatě moderní pohádky, jsou asi omluvitelné. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Trhlé,barevné,zvrácené,pitomé,chaotické a Spy Kids připomýnající ve všech jeho směrech... a mohla bych vyčítat dál... Robert Rodriguez zdřejmně rád pracuje s dětmi a sám je ještě dítě co nevyrostlo,jinak si tenhle nablblý slepenec triků a různých hovadin neumím vysvětlit.Chtěla jsem už automaticky po zkončení dát 2* ale přihazuji jednu,protože jsem se u téhle blbinky celkem bavila. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

To mi zase bylo jednou probuzení do děje filmu, který mi přišel nedokončený a zbytečný k tomu všemu. Nicméně ti ufouni byli sympatičtí (heh aspoň že oni, když ti malí šikanisté byli skupinka fakt pošahaná a jak ta holka dala do pusy tu rybu, bóóóže)...Přeju si být obří vosa! Přeju si být....hmmm....obří....chrobák? Joo s chrobákem je velká šance na zneškodnění transformera z kostek. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Austinu v Texasu. (rafix)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Reklama

Reklama