Reklama

Reklama

Bílá vrána

Trailer 2

Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (183)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trampoty tínedžera ako dráma s ťažkou témou, ale chvíľami sa neskutočným spôsobom dokáže premeniť na bláznivú komédiu. Situáciu to odľahčí, aby hneď prišlo niečo ešte náročnejšie. Niektoré scény sú možno až prehnané, niektoré trochu patetické, vrátane tej záverečnej, keď sa všetko dá vyriešiť ako šibnutím čarovného prútika, no život takto nefunguje. Výkony neznámych hercov boli výborné a nenašiel som ani na jednom z nich známku ničoho, čo by ma mohlo vyrušovať. –––– Ešteže nebol použitý. –––– Nechcem s ním mať nič spoločné. –––– Jedno viem, že je to môj syn. Človek je slaboch, ak sa nedokáže postarať o vlastných. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Citlivé téma zaobalené do velmi vtipného kabátu. Filmů(i lepších) o autismu už bylo natočno opravdu hodně, ale tento mě opravdu chytl za srdce a rodina Mollisonů si mě omotala kolem prstu. Australané prokázali, že filmy točit umí a se scénářem si, pro mě velmi sympaticky vyhráli..scény nejen, že působily velmi reálně, ale mnohdy i velmi mile. Herecky skvěle zvládnuté a Toni Collette svým civilním projevem opět zazářila. Jedním slovem nádhera a pohlazení po duši. A dějová linie směřující k plyšovému medvídku Rexovi byla rozhodně originální a vtipná. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se vám v baráku sejde normální puberťák a autistický puberťák. O zábavu je pak postaráno. S rodinami, které mají podobně nemocné děti upřímně soucítím a zase o kus víc si cením toho, že jsem zdravý a moji příbuzní vesměs taky. Film je to asi lehce nadprůměrný, ženský režisérský rukopis je určitě oživením, ale místy to bylo fakt otravný, ty Charlieho záchvaty a Thomas mi byl docela nesympatický (špatně zvolený herec). 65% ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film o tom, jaké to je vyrůstat vedle autistického bratra. Musím říct, že to na mě chvilkama bylo až moc realistické a nerada to přiznávám, ale nebylo pro mě nejpříjemnější sledovat některé scény. Proto kloubouk dolů před rodiči, kteří se rozhodnout takto handicapované děti vychovávat. Také bych ráda vyzdvihla hereckými výkony Luka Forda (Charlie) a Toni Collette (maminka Charlieho) - oba dva jsou naprosto úžasní herci. 85% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jednoduše, bez zbytečného sentimentu zpracované celkem okoukané téma bratra autisty. Nic moc nového tento snímek nepřináší, snad jen to, že konečně není hlavní hrdina ochoten za svého postiženého bratra kdykoliv a kdekoliv položit život, neboť jej miluje až za hrob. Thomas je normální a s postižením svého bratra se složitě vypořádává. Tenhle prvek je hodně osvěžující. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Snímek získal v roce 2008 hlavní cenu dětského filmového festivalu Don Quijote. (Terva)
  • Film získal na Screen Asie Pacifik 2008 hlavní cenu pro nejlepší dětský snímek (Terva)
  • Film měl světovou premiéru na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu 6. března 2008, kdy také získal Kříšťálového medvěda za nejlepší celovečerní film pro generaci 14+. (Terva)

Reklama

Reklama