Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přece jen existuje i velice kvalitní duchařina mimo asijskou produkci, sice je na tom znát takovej hororovej styl 80-tých let, kdy se netlačí na pilu a snaží se to odvyprávět příběh trochu obšírnějí a rozvádět ho dál, než aby by se to zaměřovalo převážně na duchařský scény, což je ale možná škoda, jelikož mysteriózní scény v domě jsou neskutečně mrazivý a díky výborný hudbě i zvukovým efektům skvěle hororový, ale na druhou stranu to větší rozvedení udělalo z filmu i po příběhový stránce skvělou záležitost ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„How did you die, Joseph? Did you die in this house? Why do you remain..?“ Haunted house klasika s detektivním ocasem, která dokáže poslat mráz po zádech takovým způsobem, že by se současné duchařiny sjíždějící z výrobních pásů měly pokorně učit (druhá akce podavače balonků, seance s automatickým psaním). Plusem je i to, že George C. Scott je v tom střetu racionálna a nadpřirozena spolehlivým ternem. Poznámka: Možná to bylo pro potřeby děje, nebo je to tím, že už prakticky vymizely, ale trošku mě překvapilo, kde všude stály telefonní budky.. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá duchařina, která má jistě něco do sebe. Drsný začátek vystřídá celkem pomalý děj a rozplétání souvislostí. Klasický obraz domu z pohnutou minulostí, ale dál nebudu spoilerovat. Dobrá režie a solidní herecké výkony. Na konci mi to možná připadalo až trochu příliš přhnané, přece jen ten vozíček.....no dobrá, ale pak ten výbuch....Ten konec prostě film v mých očích poněkud strhnul. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Silno atmosferická vecička, zo všetkými tými zvukmi, totálne desivou hudbou, ktorá ešte tu strašidelnosť podtrhávala. Príbeh nieje originálny, veľa filmov aj pred 80 rokom má podobný koncept. Aj keď dejová linka nieje výnimočná, jej spracovanie je veľmi temné s detektívnym príbehom, vynikajúcou kamerou a veľmi dobre hrajúcimi hercami. Tento film mi pripomínal The Haunting, a to hlavne tou atmosférou, ktorú mali oba filmy veľmi silnú. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Skvelá klasická "ducharina", ktorá ako inšpiračný zdroj iste poslúžila viacerým filmárom (možno aj japonským). Plastické charaktery, zrozumiteľné motivácie, poctivé budovanie napätia a hneď niekoľko skutočne strašidelných scén. K tomu dokonalý George C. Scott, s ktorým to všetko prežívate o to viac! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama