Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby kolem mě někdo promách katanou (pan režisér to udělal), tak se rozpadnu ať už by mě trefili nebo ne (trefenej jsem nebyl, ale na kousky jsem dost). A jedem, film je vskutku hrozně provedenej a je natolik tupej, že svojí debilitou diváka přímo kouskuje. Vůbec se nebojí sázet jedno klišé za druhym a dávat najevo absolutní pitomost scénáře. Digitální krve je zbytečně moc (blbost filmu to bohužel nijak nepřekrejvá, spíš je směšný, že z každýho vyteče tak 10 litrů a žijou dál) a příběh nedává vůbec žádnej smysl, herci jsou příšerný, hudby je málo a neni dobrá. Efekty, byť jsou efektní, ve filmu efektně nijak zvlášť nevypadaj a kameraman v jednotlivejch scénách nevěděl co má dělat. Hold si pan režisér neumí nic ukočírovat, docela podstatná chyba (on se nepředved ani u V for Vendeta, kdyby neměl za prdelí bratry Wachovský tak by to dopadlo asi stejně jako tohle). Dávam jednu hvězdu za snahu schovat pitomost za brutalitu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ninja Assasin -přímočaré jméno pro přímočarý film, který příběh upozaďuje za intenzivní akci. Ovsem s tím že jeho děj kupodivu není až tak pitomý, aby urážel inteligenci žánru znalého diváka, byť logickým lapsům se nevyhne. Diváka ale kupodivu uráží ohledu jiném a to právě v tom pro žánr nejpalčivějším - v akci. Obzvlášť pro mě, maximálně natěšeného pár videi z tělocvičny kde se představitel hlavní postavy na film připravoval, jo to selhání o to bolestnější... protože fyzicky na to ten kluk má víc než kdo jiný. Jenže jeho bojovou ekvilibristiku sabotuje samotný režisér, akci utápí ve tmě, zmateném střihu a digitlálních efektech, a pohříchu místo na kontaktní souboje tělo na tělo či katana na katanu ho většinu času nechá mávat CGI čepelí na špagátu a metat přestylizované hvězdice, přičemž kolem přehnaně odletují kusy těl i hektolitry krve. Pak ještě do jina vcelku seriozního filmu přimíchá i mírné fantasy prvky... a z potenciálně velmi kultovního filmu se tak stává jen standartní akční řežba kořeněná přepálenými gore efekty. 6/10 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekorektní řezničina, bohužel obsahově velmi zredukovaná, zesterilizovaná a osekaná (jak příhodné) na nejzákladnější žánrová klišé - tzn. deux ex machina, tuny a tuny retrospektiv a sem tam nějaká ta hláška. Expresivita násilí zjevně inspirovaná v některých anime brutalitkách (z poslední doby jmenujme především Afro Samuraie) sice potěší, práce se světlem taktéž, akce jako taková (pokud se zrovna nezrychluje - nechápu, proč se k tomu tvůrci stále uchylují, když to vypadá pokaždé naprosto trapně a neumětelsky) je velmi solidní (Třístovkové fígle fungují), po skončení se ale nemohu zbavit dojmu z nedomrlého seriálového pilotu. Vyšumí to, než byste řekli Ninja.. Škoda.. P.S.: Zdá se, že replika "My turn..." se jeví býti McTeigueovým trademarkem.. ;) A díky bohu za něj... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $38,122,883Tržby Celosvetovo $61,590,252Tržby za predaj DVD v USA $13,554,326 //počet predaných kusov 715,657║ James McTeigue akoby po skvelom V ako Vendetta zaspal na vavrínoch a okrem rýchlej akcie a nenudiaceho deju, nedá nič na vrch, určite vykreslenie príbehu tu je ale nemá to skutočnú hĺbku, cit a ani emócie, takže okrem hektolitrov krvy, poletujúcich končatín, si tu nič inšie neužijeme, takže samoúčelný masaker čo sa dá zjesť ale nenasýti. /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Ninja Assassin ,2. Training ,3. Kiriko Runs ,4. Mika's Apartment ,5. First Kill ,6. Skyscraper Rain ,7. Escape From Safehouse ,8. Healing ,9. Soldiers Attack ,10. Raizo Vs Ozuno/Freedom ,11. Being Boiled ,12. Helden ,13. Shazam! ,14. The MC Remix ,15. Legacy [Explicit], ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)
  • Centrála Europolu nie je v Berlíne, ale v Haagu. (beso74)
  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama