Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na povrch vylezla, ale byť se Harlin snaží vymáčknout z premisy co nejvíc, pořád je to jen levná vykrádačka slavnějších bratříčků z druhého kolena bez sympatického hrdiny (Cenovo neherectví vážně sucks), s mizerným záporákem (takového chudáčka by střískal na hromadu každej českej pochůzkář) a nulovou originalitou. A ke všemu tomu úplně chybí emoce. 5/10 ať nežeru a za vzpomínky na časy pánů Reevese a Willise když běhali po ulicích a zastavovali autobusy nebo sestřelovali vrtulníky raketometem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oldschool jako prase. Renny Harlin vzpomíná na svoji úspěšnější režisérskou éru a snaží se ze scénáře, který je mixem všemožných akčních filmů od Nebezpečné rychlosti po Smrtonostnou past, vytřískat co nejvíc. A u něj si není opravdu na co stěžovat. Film má tempo, John Cena se prakticky nezastaví a občas i něco hezky vybouchne. S hercema je to ale horší. John Cena je v akčním módu docela fajn, ale ty emoce přes tu hordu svalstva prostě nevymáčkne. Se záporákem je to ale ještě o hodně horší, toho by si dali borci z 90 let k snídani. Jinak je to ale poctivej akční výplach, kterej dá vzpomenout na starý dobrý časy a který jednou za čas potěší. 70% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ryzí akční film. Prostě se tam furt něco děje. Námět ze Smrtonosný pasti 3 je fajn a navíc je to skvěle zrežírovaný. Je tam spousta výbornejch akčních scén např. když to tam všechno ničil v hasičáku, tak mi to svojí koulervoucností připomělo Arnolda a jeho destrukci s jeřábem. Nebo se mi moc líbilo, když se řítil dolů ten výtah a ofoukl pokojskou. Nápadité a hodně cool. John Cena sice není dobrej herec, ale všechno vyvažuje pořádnejma svalama. Prostě parádní film na odpočinek. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No je to o chlp lepšie ako vojak. Akcie sú asi rovnako dobre, ale tu je lepší dej. Vlastne vo Vojakovi v podstate nie je žiadny. Konečne nejaký akční film kde všetko vybuchuje a je aj s časti napínavý. Trochu mi niektoré akcie pripomenuli nebezpečnú rýchlosť, ale to nie je žiadne mínus. John Cena opäť sypmatacký terminatorovský rambo. Snáď bude mat viac filmov. 65% - 3* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

John Cena je síce bezkrká no-brain bedňa, ale nemá charizmu najväčších béčkových ikon, škoda... 12 rounds je čisté béčko (scenár, rozuzlenie, postavy..) zakamuflované lepším rozpočtom a relatívne dobrým akčným remeselníkom Harlinom na "akože áčkový film". Je to síce neoriginálne a tupé, ale nudiť sa rozhodne nebudete, skôr naopak...Celkom svieže dielko, na jedno pozretie a vyplnenie voľných chvíľ. Len obrovská škoda, že Harlinovi "nepomáhajú" kameraman s Parkinsonom... a PREDOVŠETKÝM schaosený epileptický a fetišistický strihač po vysadení psychiatrických medikamentov, ktorý to berie celé "hlava-nehlava" a ktorého úchylkou sú okrem iného prestrihy na pedále v aute... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno