Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je to stále viac Resident evil ako všetky filmové adaptácie dokopy aj napriek logickému odklonu v deji, Raccoon City už bolo napokon vyčerpané dosť a príbeh zákonite potreboval novú krv. A ten nie je na pomery herných predlôh vôbec zlý, samotné letisko a záverečná polhodinka pripomínajúca to najlepšie zo série nesklame, absencia kvalitného jadra však už mrzí o to viac. Pred vygradovaním, ktoré sa udeje akoby mimochodom, to chcelo viac zombie a blúdenia laboratóriami WilPharmy , atmosféra by tým určite neutrpela. Stal sa však presný opak. Aj trochu zastaralá animácia sem tam mierne ruší, výsledný produkt si však stále udržuje istú mieru zábavnosti a nostalgikov potešia všadeprítomné narážky na druhý herný diel, vrátane dabérov hlavných hrdinov. So špičkovými animákmi neporovnávať, istá dávka nostalgie je priam nutná, nezaujatému divákovi totiž Resident Evil: Degeneration nedá vôbec nič. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Capcom už byl asi naštvanej, jak jim amíci przní jejich herní sérii a tak se rozhodli natočit vlastní verzi. A je fakt, že hře je to o hodně věrnější, aspoň co se týče příběhu, který navazuje na události z hry a je určitě lepší než ty scénáře filmové. Nějaká strašidelná atmosféra ze hry tu sice není, ale akce je tu požehnaně a je vážně velmi dobrá. Vlastně dalo by se říct, že až na nějakou desetiminutovku v půlce filmu se tady furt jenom střílí nebo před něčím utíká. Celý to navíc rychle uteče, člověk se nenudí a Leon je docela drsňák. Jenom ta animace přípomíná místy až moc ty videosekvence ze samotné hry, což je místy docela na škodu a mohli jí ještě trochu vypilovat. Překvapivě se tenhle Resident Evil docela povedl a pokud patříte mezi fanoušky hry, tak vám tenhle film nejspíše udělá radost. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Animovaný Resident je jedna velká nuda. Dialogy a příběh je opravdu fádní. To co stojí za zmínku jsou známé postavy ze hry a velmi dobré vizuální zpracování. Vizuální zpracování je totiž úchvatné a jediné co vás bude trápit je fakt, že je film dost tmavý. Ano tady taky přichází jeden z velkých negativů filmu. Film se odehrává spoustu času ve tmě a tak největší plus se vlastně stává záporem. Film ocení především fandové, pro ty je to vlastně určené. Protože nový příchozí divák spoustu věcí nepochopí a tak kouzlo tohoto filmu pro něj nebude mít význam. ( 30 procent ) ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tento film je mi mnohem milejší než celá trilogie hranejch filmů s Milou...Je to prostě mnohem víc zaměřeno na fandy starýho dobrýho Residentu, což jsem samozřejmě já....Co já jsem se jako kluk probděl bezesnejch nocí právě kvůli RE. Jinak k samotnému filmu. Grafika je velmi pěkná, není mnohdy oslnivá, ale zajímavá je určite. Postavy jsou povětšinou ploché, nic jim nevěříte..je to prostě hromada polygonů. Pravda je že v závěrečné scéně, kdy stojí Leon, Claire a Angela na náhorní plošině....tak moje oči směřovali pouze na určitou hromádku polygonů slečny An....ta se tvůrcům moc povedla :D kdo viděl, ví co myslím...Příběh taky není zrovna oslnivý, ale dejchlo to na mě atmosférou 90 let a survival hororu jako takového, a to se cení. I když , kdyby natočili remake nějakého z prvních dílů, konče Veronikou X, tak bych byl mnohem nadšenejší. Hail Resident Evil, hra jako taková nebude nikdy překonaná... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Další promarněná šance. Ano, je to ten RESIDENT EVIL o řády víc než akčňáky s Millou, ale především příběh je pěkná nuda. I to lehce týmové pojetí nebyl dobrý nápad a myšlenka "po Racoon city" byla dopředu minimálně divná. Samotné zombie uvidíte asi ve třech scénách, jinak je tu pořád jakýs panáček Mrkáček. Animace je podprůměrná a ztvárnění lidí téměř hnusné, všichni se pohybují jak loutky na provázkách, o nějaké fyzice nemůže být řeč. Bohužel ani scénář nic nezachrání a klišé proslovy by působily trapně i ve hře. Ty tři hvězdy jsou z nostalgie, občasné citace pro zasvěcené a i přes obrovské nedostatky za určitou zábavnost filmu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno