Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek herní série jsem při sledování jakékoli filmové adaptace RE trpěl.. A zde to platilo dvojnásob.. Příšerná animace (na rok 2008), neskutečně debilní scénář a vykrádání prvků z RE 2.. Plusem jsou tak jedině známé a oblíbené postavy z herního světa, ale ani ty tuhle správně nazvanou "degeneraci" nezachrání.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slabotu, protože akční animáče zrovna moc nemusím, ale rozhodně se jednalo o koukatelnou podívanou. Nelze přehlédnout že to celé vypadalo jako videohra. Příběhově se film vešel někde mezi 2. a 3. díl, i když měl zčásti jiný děj. Potěší ultimátní Leon, který v mých očích dokonale setřel Alici. Hlavní monstrum také vypadalo k světu. Jak jsem hlásil, spokojenost a určitě podstatně lepší než mnohé hrané díly série. 55% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Žiadny survival horor sa nekoná. Hociktorá časť hraného Residenta je záživnejšia. Animácia nemá šancu ničím prekvapiť, od filmov v hre je to len minimálny pokrok a ani tá krvavosť nie je zďaleka to čo by sa patrilo, dokonca sa to nechytá ani na DEAD SPACE DOWNFALL. Postavy, okrem Claire a Angely vyžarujú minimum mimiky a nebyť svižnejších pohybov, mohli by zapadnúť medzi malátnych zombíkov. A kde je aspoň tá fantastická hororová hudba ktorá bola tak výborná v hre, i keď na druhú stranu neviem kde by sa tu dala použiť. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tento film je mi mnohem milejší než celá trilogie hranejch filmů s Milou...Je to prostě mnohem víc zaměřeno na fandy starýho dobrýho Residentu, což jsem samozřejmě já....Co já jsem se jako kluk probděl bezesnejch nocí právě kvůli RE. Jinak k samotnému filmu. Grafika je velmi pěkná, není mnohdy oslnivá, ale zajímavá je určite. Postavy jsou povětšinou ploché, nic jim nevěříte..je to prostě hromada polygonů. Pravda je že v závěrečné scéně, kdy stojí Leon, Claire a Angela na náhorní plošině....tak moje oči směřovali pouze na určitou hromádku polygonů slečny An....ta se tvůrcům moc povedla :D kdo viděl, ví co myslím...Příběh taky není zrovna oslnivý, ale dejchlo to na mě atmosférou 90 let a survival hororu jako takového, a to se cení. I když , kdyby natočili remake nějakého z prvních dílů, konče Veronikou X, tak bych byl mnohem nadšenejší. Hail Resident Evil, hra jako taková nebude nikdy překonaná... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za daného scenára a skromnej počítačovej CG grafiky patrí filmu z mojej strany objektívne uznanie. Celý čas počas sledovania som mal pocit, že sa pozerám na prológ v nejakej počítačovej hre, ktorý každú chvíľu končí a ja budem môcť uspokojiť svoje nutkanie zobrať do rúk joystick a rozstrieľať na cucky pár zombíkov. Nestalo sa tak, ale s nadelenou porciou akcie som bol spokojný. Príbeh pokrivkáva, zvuk bol však našlapaný a ja som rád, že tento námet zostal v animovanej podobe, pretože v hranom spracovaní by niektoré scény vyzneli absolútne nezmyselne a nereálne. Takto sa s tými prešľapmi divák vysporiada oveľa ľahšie. 70%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama