Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku film s velice solidními triky a silným hereckým obsazením. Pravdou ale je, že Džejms Bond se Sárou Konorovou se dvěma rošťáky mi k sobě moc nešli. Bylo ale jasné, že zkušenosti se službou královně a boj s roboty naše hrdiny natolik zocelil, že i erupce sopky dopadla pohádkově. Příjemná oddychovka, ale nejsem si jist, zda ji zhlédnu opakovaně. V dnešním bídném programu byla volba tohoto filmu vyloženě nouzové řešení. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

Reklama

JayZak 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film často srovnávaný se Sopkou(s T.L. Jonesem v hl. roli). Pro mě v tomhle duelu rozhodně vítězí Rozpoutané peklo. Sice se tu oproti Sopce před samotnou akcí poměrně dlouho "kecá", ale až to vypukne, stojí to za to. Výborné efekty výbuchů, sesuvů a vůbec celé zkázy. Neduhy jsou tu podobné jako v Sopce, byť podle mě zastoupeny v o něco menší míře - patetické záběry(jako třeba na holčičku s plyšákem sedící před domem v době zkázy), rodinné klišé a všechny ty věci, které vrcholí závěrečným potleskem celého města. Zajímalo by mě jak by vypadalo, kdyby se tak tleskalo u každé úspěšné záchranné akce(třeba si tak kvůli tomu zastavit na dálnici u bouračky:), ale co, to je Amerika(respektive to, co se tam od správného happy-endu čeká). Mmj. taky jste si v těchto filmech všimli těch šťastlivých psů? Ti jsou holt taky nepostradatelná součást rodiny :). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pierce proti sopce aneb „Get the hell out of there now, before it´s too late!“ Rozpoutané peklo sice obsahuje spoustu klišé zavánějících a hloupých okamžiků, ale mám rád tu první idylickou polovinu, kdy si je ta sopka zlehounka oťukává, aby pak vychrlila popílek z najemno nastřihaných novin a z mostu shodila pár modýlků aut do rozbouřené řeky (mimochodem slušná scéna). Pak už se jen řeší otázka, zdali Skynet prostřednictvím pyroplastického mraku zabije Sáru Connorovou, či ji zachrání švarný vulkanolog T-800 Brosnan.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které můžeme sledovat každý rok (díky Tv programu) a stejně mu zůstaneme věrní. A právě ROZPOUTANÉ PEKLO je jeden z těch filmů. Krásná příroda, městečko podobné Twin Peaksu, skvělý Brosnan, příjemný příběh a na svůj rozpočet perfektní efekty! Radši dám dvakrát po sobě tenhle kousek než Jacksonovo Volcano. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Tričko, ktoré má Greg (Grant Heslov) na sebe v prvý deň pozorovania Dante's Peak (čas cca 35 minút), je graf zobrazujúci erupcie sopiek za posledných 4000 rokov. (Pat.Ko)
  • Väčšina záberov vnútorných miestností a sál je zachytená pod Holandským uhlom. Ide o techniku, pri ktorej je kamera nastavená medzi 25 a 45 stupňami voči horizontu smerom na jednu stranu alebo druhú, aby vytvorila pocit nepríjemnosti alebo nepohodlia. (Pat.Ko)
  • V barovej scéne (čas cca 48 minút), večer predtým, ako má Harry (Pierce Brosnan) a tím opustiť Dante's Peak, Paul (Charles Hallahan) kráča za Rachel (Linda Hamilton) a Harrym a volá Rachel skutočným menom Linda (vo VHS verzii). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama